Globala surfplattetransporter minskar med 31 procentenheter under första kvartalet 2021, enligt Digitimes Research –

2020 var ett återhämtningsår för tablettmarknaden, den främsta anledningen till detta var coronavirus som främjat distansarbete och studier på distans. Det verkar emellertid som om detta “rena och ojämna” inte skulle hålla länge.

Allt som går upp måste gå ner

En rapport som presenteras av Digitimes Research förutspår att försäljningen av tabletter kommer att falla 31 procentenheter (pp) under första kvartalet 2020jämfört med det senaste kvartalet. Under fjärde kvartalet 2020 levererades 51,56 miljoner enheter, vilket innebar en ökning med 17,6 pp med samma period föregående år och en ökning med 19,3 pp jämfört med föregående år. Förra året marknadsfördes totalt 159,76 miljoner av denna typ av apparater över hela världen. Med andra ord var det en ökning med 2 procentenheter jämfört med föregående år.

Lanseringen av 8: e generationens standard 10,2-tums iPad var nyckelaktören i detta positiva tryck. Intressant nog minskade Huaweis försäljning kraftigt under fjärde kvartalet 2020 som ett resultat av otillräckligt CPU-inventering ”, påpekade de från studien. Så här klättrade Lenovo, Amazon och TCL “steg” och blev den tredje, fjärde och femte största tillverkaren av surfplattor världen över; de ligger bakom Apple och Samsung.

Konsumenterna visade en trend i sin efterfrågan på “större” modeller, företrädesvis från 11 tum uppåt. Trots att det förväntas en minskning av de totala transporterna under första kvartalet 2021, är dessa prylar av större dimensioner skulle växa med 15 procentenheter.

Varför skulle tablettförsäljningen sjunka?

Den förinställda minskningen med 31 sidor det beror särskilt på bristen på pommes frites under första halvåret 2021. Från och med idag är ledtiden för nya beställningar för pommes frites för tabletter som saknas är det cirka 20 veckor och bristen sannolikt inte kommer att minska till slutet av andra kvartalet i år. Sidanot: för marknaden i smartphones ett motsatt panorama väntar.

Källa: DigiTimes

Relaterade artiklar

Back to top button