Global chipbrist kan förvärras när Taiwan kämpar mot ökande fall av covid-19

Den viktigaste taiwanesiska halvledartillverkaren och Apple-leverantören, King Yuan Electronics, stänger två produktionsanläggningar på grund av ett COVID-infektionskluster, vilket kan förvärra leveransbristen.

King Yuan Electronics har bekräftat att 77 anställda har smittats av coronaviruset på sin tillverkningsanläggning i Miaoli och kommer att lägga ner produktionen. Detta nya infektionskluster har också sporrat den taiwanesiska regeringen att se över levnadsförhållandena och testa arbetare i Taoyuan, Hsinchu och Miaoli.

Rapporten från säger att King Yuan Electronics kommer att stoppa all inhemsk produktion i 48 timmar från och med fredag. Avstängningen av produktionen i Miaoli och Hsinchu kan påverka den större chipindustrin eftersom den globala chipbristen fortsätter.

“Vi kommer att stoppa produktionen från kvällens skift från 19:20 i 48 timmar till söndag kväll (6 juni) för att noggrant rengöra och desinficera hela arbetsmiljön,” sa King Yuans talesperson Aaron Chang. “Förflyttningen är att ta itu med den växande oro från våra anställda och kunder om deras säkerhet att komma in i kontor och produktionsanläggningar. Vi hoppas att produktionen gradvis kan återställas efter flytten.”

King Yuan Electronics uppskattar att produktionen kommer att påverkas för juni, vilket minskar intäkter och produktion med 4% till 6%. Företaget kommer att försöka återvinna förlorad tid genom att köra “superheta” produktionskörningar efter att tillverkningen har återupptagits.

Den överhängande faran med en avstängning orsakad av covid-19 har andra chiptillverkare berörda. Taiwanes hälsomyndigheter säger att Greatek Electronics också hade ett kluster av infektioner av nio personer, och testning av dess 4 000 anställda kommer att börja på lördag.

Taiwan sitter på covid-19 varningsnivå 3, en nivå innan fullständig lockdown. Hälsoministeriet säger att planen att sänka varningsnivån den 14 juni har skrotats på grund av det ökade antalet fall.

Taiwan har haft mer än 8 000 bekräftade fall sedan den 11 maj, med 187 döda. Hittills har hotet om låsning och ökade fall inte påverkat produktionen hos de taiwanesiska chipsettillverkarna.

“Om majoriteten av befolkningen i Taiwan inte får covid-vaccin snart, fruktar jag att det bara är en tidsfråga innan fler och fler företag kommer att tvingas stoppa produktionen på grund av spridningen av viruset”, sa en leverantörschef för Apple. .

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button