Gigabyte Aorus RTX 3080Ti, Thunderbolt 3 Laptop Extern GPU –

Gigabyte Aorus, vätskekyld extern GPU

Gigabyte har annonserat en ny grafiklösning för sina bärbara datorer, en extern GPU som sticker ut för både det mest använda grafikkortet och kylsystemet, tack vare vilket denna kraftfulla best inte kommer att överdriva det med värmeproblem: Nvidia RTX 3080 You

Den nya externa grafiklösningen från Gigabyte är inte ny när det gäller utbudet, tillverkaren har erbjudit den här typen av alternativ sedan en tid tillbaka, med målsättningen att ge mer prestanda i allt som rör användningen av GPU-datorer i kompatibla datorer.

Med ankomsten av denna Nvidia-modell, RTX 3080 Ti, kompletterar varumärket sitt erbjudande ytterligare genom att redan ha modeller som även integrerar Nvidia RTX 3080 och RTX 3090-grafik. Den ligger bland två andra modeller Dessutom sticker ett vätskekylsystem ut, som inte bara kommer att vara effektivare än konventionella på grund av radiatorer och fläktar, utan också teoretiskt tystare.

Priset innebär naturligtvis inte att det kommer att vara överkomligt. För att det fortfarande finns problem med tillgången på mikrokretsar, och för att detta är en avancerad lösning. Med hänsyn till de lösningar som redan finns på marknaden kan det alltså lätt vara nära eller överträffa 1 400 eller 1 500 dollar

För att använda denna graf måste datorn som den ska anslutas ha en Thunderbolt 3-port, vilket är ett väsentligt krav för att hantera all information den kan generera, såväl som den som kan komma från användning. USB 3.0-kontakter. Typ A, som kombinerar Display Port 1.4-utgångar eller HDMI 2.1-portar.

Löftet om ytterligare grafikkraft för bärbar dator

Som du kan se är den externa grafiken väldigt imponerande, den har alltid varit så sedan den släpptes första gången för några år sedan. Trots det, med vetskapen om att det finns många bärbara datorer till försäljning, är de inte direkt populära. Varför?

Tja, den första och mest uppenbara anledningen var det bristande stöd för olika operativsystem. varken Linux eller macOS eller Windows lyckades ge dem den integration som förväntades från början. Bara Microsofts lösning var ganska nära det, och dess implementering var praktiskt taget värt det. När det gäller macOS är situationen ännu värre, eftersom företaget tillkännagav en extern Blackmagic Design GPU under sitt keynote-tal, och sedan begränsades den extra prestanda den ger av DaVinci Resolve och inte i alla uppgifter.

Den andra stora nackdelen är också priset på lådan och grafikprocessorn om den inte redan är tillgänglig. Detta gjorde den totala kostnaden för hög och tråkig för många användare jämfört med att välja ett extra skrivbord. Ett alternativ som naturligtvis hade sina nackdelar, men också fördelen att för ett liknande pris minskade slitaget på varje dator (laptop och stationär) så att livslängden ökade och investeringen blev mer återbetalningsbar. .

Flera märken har dock fortsatt att försöka och ett av dem – Gigabyte – fortsätter att göra det med denna modell. Låt oss se om en intressant balans kan nås inom en snar framtid, och vi kommer att börja se dem som ett realistiskt alternativ för de allra flesta. För att vi som jobbar med bärbara datorer vill kunna ha något lätt när vi går ut och maximal effekt när du är hemma eller på kontoret.

Relaterade artiklar

Back to top button