Garmin Venu Sq recension: väldigt komplett (till och med för mycket) (foton och videor)

Garmin Venu SQ recension

Garmin är mest känd för sina professionella sportklockor, men det är inte det enda området där företaget utmärker sig. Under många år produkterna Garmin de uppskattas också av de som letar efter ett smartklocka eller ett smartband som också har konditionsspårningsfunktioner. Låt oss prova idag Venu SQ, det senaste tillskottet till smartatch-familjen.

LÄS OCH: Bästa smartklockor

Förpackning

Inne i paketet hittar vi de vanliga manualerna, klockan och en laddkabel, tyvärr inte särskilt långa.

Konstruktion och passform

Venu SQ har sitt namn tack vare sin fyrkantiga form. Det är en kompakt och lätt smartklocka (bara 37 gram) och är därför lämplig för alla typer av handleder. Den är tillverkad av stål och frontalt hittar vi ett Gorilla Glass 3. Skydd mot vatten och vatten dykning upp till 5 atmosfärer och den nedre delen täcks istället av en plastfiber skapad av Garmin. Silikonremmen är mycket bekväm och lossnar aldrig av sig själv. Om du inte gillar det kan du ändå ersätta det med valfritt val, till exempel 20 mm.

Hårdvara

Garmin Venu SQ det är en liten och till och med enkel smartwatch vid första anblicken, men i själva verket är det ett trevligt koncentrat av teknik. Vi har GPS assisterad av Glonass och GALILEO, Wi-Fi, NFC för mobila betalningar med Garmin Pay och även utmärkta lägre sensorer för att detektera hjärtslag och syresättning i blodet. Det saknar bara högtalaren och mikrofonen, men vi är redan mycket förvånade över hur mycket “hårdvara” Garmin har lyckats inkludera i en liknande produkt.

Visa

Skärmen på denna smartwatch är 1,3 tum LCD-teknik och upplösning på 240 x 240 pixlar. Skärmen blir inte den mest prickiga och texterna kan ibland verka lite små (även fel i de mycket “täta” menyerna), men den har fortfarande fördelen att den är helt synlig från utsidan, vilket är en av de grundläggande aspekter av en smartwatch. Tyvärr saknas den alltid på displayen men vi har inte missat den för mycket: aktiveringen med handleden är mycket exakt. Ljusstyrkan som vi sa är bra och justeras också automatiskt.

programvara

Garmin är det klassiska företaget som med många års kvalitetsprodukter bakom sig beslutar att hantera sin programvara annorlunda än konkurrenterna. Om du är van vid andra produkter ska du först använda en Venu SQ det kan vara lite förvirrande. Ingen av de klassiska “mekanismerna” här upprepas på samma sätt. Det finns två fysiska knappar, en för att komma åt fysisk aktivitet och för att bekräfta och en för att återvända till hemmet. Genom att hålla den senare intryckt kommer du till inställningsmenyn som är indelad i en första del tillägnad urtavlor, klockor och kronologi och en mer djupgående del. Antalet inställningar du kommer att kunna “spela” med på denna Venu SQ kan inte jämföras med något annat som ses i denna kategori. Genom att hålla den andra tangenten intryckt kan du istället komma åt en serie genvägar som t.ex. stör inte-läge, Garmin Pay, ljusstyrka, stoppur eller Bluetooth. Den här menyn är också anpassningsbar. Här kan du också inkludera Spotify, Deezer eller Amazon Music och ladda ner även offline-musik för att lyssna via Bluetooth-hörlurar, även om endast i den specifika musikversionen.

Genom att bläddra vertikalt kan du istället komma åt en lista med widgets (alltid anpassningsbara). Ett exempel på de vi ställer in: din aktivitetsdag, hälsostatistik, fysisk aktivitet, hjärtfrekvens, kroppsbatteri, hydrering, väder, aviseringar, musikkontroll, steg tagna, veckoaktivitet, stress, SpO2 och faser av solen och månen. Varje widget kan öppnas i någon form av miniprogram, vissa med menyer. Vissa nyfikenheter: meddelanden kan bara nås på detta sätt och så om du missade dem vid ankomsten måste du “gräva” lite. Du kan svara på meddelanden, även om bara med fördefinierade meddelanden. Uppgifterna från kroppsbatteri som beräknar vår energi som om det vore ett batteri. Utmärkt detektering av hjärtslag ochSpO2 båda 24 timmar om dygnet (åtminstone så länge du befinner dig i en viloplats). En sällsynthet, åtminstone för att spåra syresättning av blod.

Det är uppenbart möjligt att spåra en mängd olika sporter i realtid (även med GPS) och även anpassa informationen som visas under aktiviteten här. Och om de uppgifter som samlas in under fysisk aktivitet (men också under hela dagen) ansökan Garmin Connect det kommer att vara precis vad du letade efter. Ingen annan app visar lika mycket data som Garmins. Att berätta allt om den här programvaran är utopi, men försök att titta på vår video där vi försöker att detaljera olika saker. Det finns också appen Anslut IQ för att ladda ner nya ”appar” som kan användas i form av widgets i din Venu SQ. Det finns inte många, men det är fortfarande ett välkommet tillskott.

En kritik som gäller både smartwatch och smartphone-appen: presentationen av data är tydlig, men menyerna är ofta förvirrande och i många fall riskerar du att förlora mycket användbara funktioner, gömda i undermenyer eller delade på ett sätt lite godtyckligt mellan olika sektioner eller mellan smartwatch och app.

Autonomi

Venu SQ garanterar en autonomi på ca. 5 dagar, vilket kan vara ungefär en eller mer, beroende på hur mycket du använder den inbyggda GPS. En bra autonomi, i linje med tävlingen, trots de många sensorer som finns. Tyvärr är laddningskabeln inte den mest bekväma eftersom den är sammankopplad och inte magnetisk.

Pris

Garmin Venu SQ-kostnader 199 €, som blir 249 € i musikversionen bevisat av oss att det också har möjlighet att ladda ner offline-musik från ovan nämnda tjänster. Ett bra pris för en av de mest kompletta produkterna på marknaden i denna kategori. På Amazon är de båda redan tillgängliga med stark rabatt.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button