Gaming eller ergonomisk kontorsstol, vilken är bättre för distansarbete? –

Modern vetenskap säger att det är dåligt för hälsan att sitta i en fast ställning under långa perioder; Men i denna tid av datoranvändning är det normen att sitta framför en skärm länge, så att använda en bekväm och ergonomisk stol är nästan absolut nödvändigt. Vilken typ av stol passar bäst för personer som behöver arbeta på distans?

Fördelar och nackdelar med kontorsstolar

Den största fördelen med kontorsstolar är att om du inte väljer väldigt dyra modeller eller ergonomiska stolar så är de oftast billigare än spelstolar och faktiskt för mindre än 50 euro kan du redan köpa en relativt hyfsad stol. Traditionella kontorsstolar erbjuder armstöd som endast kan justeras i höjdled och ryggstödet lutar inte; den låter dig bara justera höjden på sätet, och i vissa fall (inte alla) har de en svängfunktion.

Visst finns det många typer av kontorsstolar, men de som vi kan anse som prisvärda är ganska begränsade vad gäller mångsidighet och förutom att de har hjul och sitthöjdsjustering är de ganska “rättvisa” vad gäller prestanda. Många av dem är mer avancerade och har lutande och till och med svankjustering, men i dessa fall matchar de och överstiger till och med kostnaden för spelstolar. Faktum är att den dyraste ergonomiska kontorsstolen du kan köpa är en bra bit över 1 000 euro och vi pratar inte om äkta läderstolar utan typisk svart plast med nät som den du ser på bilden ovan.

Fördelar och nackdelar med spelstolar

Spelstolar har vanligtvis en aggressiv estetik med design inspirerad av racerbilsstolar, men det är uppenbarligen inte alla, och du kan hitta några ganska eleganta och minimalistiska modeller också. Hur som helst, varje spelstol med självrespekt har en sitthöjdsjustering, armstödshöjder (många tillåter även 4D-justering som lägger till vinkel och separation), de lutar tillbaka, de har en svängfunktion och så har de såklart även hjul för att flytta dem. …

Det största problemet med spelstolar är att de, med undantag för avancerade modeller som Noblechairs Epic eller SecretLab Titan, inte har justeringar för ländryggen eller livmoderhalsen, utan innehåller istället kuddar för det ändamålet. Även om detta uppenbarligen gör dem bekvämare än en fast stol, har de fortfarande problemet med att placera ett fast element som vi inte kan ändra (såvida du inte köper en annan kudde själv).

Spel- eller kontorsstol, vilken är bättre för att arbeta på distans?

Den snabba ökningen av spelstolar de senaste åren har förändrat förekomsten av de allestädes närvarande kontorsstolarna. Gaming stolar är iögonfallande med tjock klädsel och justerbara komponenter. Kontorsstolar är mer diskreta, hållbara och billigare, men vilka är bättre om du behöver sitta i dem minst 8 timmar om dagen?

De nuvarande ergonomiska riktlinjerna för stolar klargör några saker: en liggstol minskar trycket på länddisken och minskar muskelaktiviteten. De justerbara armstöden hjälper till att kompensera för vikten på dina armar, och sätet med höftled för att stödja kurvan på din rygg är idealisk. Med tanke på dessa realiteter, hur jämförs spelstolar och kontorsstolar?

Stoldesign och estetik: du bryr dig inte om distansarbete

Som vi sa tidigare har spelstolar slående estetik och design inspirerad av racerbilar, medan kontorsstolar har en mer elegant eller minimalistisk look som inte sticker ut på något sätt. I detta avseende kommer det att bero på dig och dina preferenser, eftersom om du till exempel håller videokonferenser för affärsmöten, är du inte intresserad av att se en färgglad stol, eftersom den kommer att se för informell ut, även om som vi sa tidigare, det finns många spelstolar med en mycket mindre flamboyant och till och med minimalistisk estetik som kan tona ner det.

I detta avseende kommer det naturligtvis att bero på dina preferenser, men självklart har du ett val, så det är inte för eller emot.

Komfort: nyckeln till distansarbete

Komfortnivån är förmodligen den viktigaste faktorn i en stol för att arbeta hemifrån, och det gäller särskilt om du tillbringar många timmar i den. Därför behöver du en stol som du kan sitta bekvämt i utan att anstränga din hållning i många timmar åt gången, och för det behöver du att den är mångsidig i den meningen att den låter dig justera vissa faktorer, såsom höjd eller lutning. … …

Med det menar vi att du inte ens tänker på att köpa en fjärrstyrd arbetsstol som inte tillåter justering av ryggstödet till att börja med, annars kommer du att ångra det förr snarare än senare. Om den dessutom har en bättre snarare än bättre balanseringsfunktion och en som har justerbara armstöd tycker vi att det också är nödvändigt. Självklart, om du har den mest ergonomiska och mångsidiga stolen på marknaden och inte sitter ordentligt, kommer du fortfarande att ha smärtor och problem, så du bör också tänka på att det i slutändan är upp till dig. …

Medan när det gäller estetik och design, sa vi att det beror på dina preferenser, så när det gäller komfort tycker vi att spelstolar är mycket bättre än kontorsstolar eftersom de ger mycket mer mångsidighet. Ja, det finns ergonomiska kontorsstolar som inte har något att avundas spel, men allt annat lika talar vi om stolar som kostar mycket mer eftersom vilken låg gamingstol som helst har (nästan) allt och kommer att kosta dig drygt 100 € .

Pris

Prismässigt, som vi sa tidigare, har de flesta stolar designade för spel alla funktioner och komfort du behöver och börjar till ganska låga priser eftersom du redan för mindre än 200 € har mer än anständiga modeller. att de kommer att vara mer än tillräckligt för dig för bekvämt distansarbete utan smärta.

Just nu är de billigaste stolarna du kan hitta kontorsstolar, för för runt 50 € har du redan ganska anständiga modeller, även om det är sant att du kommer att behöva avstå från många funktioner som fällbara ryggstöd eller höj- och sänkbara armstöd.

Vår rekommendation, som användare som tillbringar 8 timmar eller mer om dagen vid en dator, är att du inte tvekar att investera i en spelstol eftersom den kommer att ge dig all den komfort och ergonomi du behöver för mindre pengar. pengar än en. en kontorsstol (som sagt, om du letar efter funktionaliteten hos en spelstol i en kontorsstol, kommer du att behöva spendera dubbelt så mycket).

Relaterade artiklar

Back to top button