Gamify dina pengar att spara med dessa snabba knep –

Det är lättare sagt än gjort, sparat och investerat, och många av oss är ofta stressade när vi försöker hitta tillräckligt med pengar för att komma igång. Undrar du vart dina pengar tar vägen varje månad och finner dig själv allt mer levande lön till lön? För att göra saker lite roligare när du kommer igång 2021, har vi sammanställt en kort lista över sätt att gamifiera pengarsbesparingar. Läs vidare och se om det finns några tips som hjälper dig att ta din ekonomi till nästa nivå!

Förstå din finansiera

Innan du går in på några av de olika gamification-alternativen är det viktigt att du håller din ekonomiska position stadigt och förstår den lite bättre. Detta kommer att hjälpa dig att optimera dina utgifter genom att skära ner på de saker du inte behöver spendera så regelbundet, och sedan potentiellt kanalisera dessa pengar till något mer produktivt.

För att göra det lite roligare, varför inte prova en av de många olika smartphone-apparna och spara lite pengar? Att kategorisera och analysera dina finansiella data med programvara som Plum, till exempel, kan hjälpa dig att visualisera dina pengar tydligt, och finansiella rådgivningstjänster som Cleo kan ge dig vänlig finansiell rådgivning baserat på dina utgiftsvanor och utgående utgifter. … Den här typen av alternativ är helt gratis att installera och använda tillsammans med de vanliga spel och sociala medier-appar du har på din telefon, så du kan testa dem också!

Pengar sparande Problem

Det är svårt att gradvis försöka sätta tillbaka pengar på banken eller kämpa för att hitta motivationen att avvärja pengarna när lönedagen kommer. Varför inte prova någon av de olika sparutmaningarna som pengarorienterade bloggare populariserar online? Till exempel är 1P-besparingsproblemet en rolig idé där du sparar bara en cent i början av året och ökar varje dag, så att du når 3,65 pund till nyår, sparar knappt 670 pund – inte så illa!

Ett annat exempel på detta spel är 52-veckors besparingar, där du börjar med ett pund och slutar med 52. När du närmar dig julen kan dessa spel vara ganska tuffa för plånboken, men det handlar om att lära dig hur för att spara bättre, och så förhoppningsvis när dessa allvarligare problem dyker upp kommer du att vara redo att bekämpa dem direkt.

Att lära sig att investera i framtiden

Har du lyckats öka dina utgifter lite och vill börja lära dig en investeringsstrategi för att få pengarna tillbaka i arbete? Du kan börja med en sparapp för små investeringar som MoneyBox för att investera små belopp för din räkning, eller till och med experimentera med en av de många olika gratis börsspelsimulatorerna. Faktum är att de flesta av de stora handelsplattformarna ger dig möjligheten att “öva” utan att investera riktiga pengar.

Vill du lära dig om något mer betydelsefullt och långsiktigt? RWinvest erbjuder ett brett utbud av onlineguider, videor och poddsändningar om den blomstrande fastighetsmarknaden, så att du kan börja lära dig om fastighetsinvesteringar ganska enkelt när du går igenom ditt vanliga isoleringsförfarande.

Relaterade artiklar

Back to top button