Game Boy Style Half-Life: Gratis nedladdningsdemo –

Half-Life för Game Boy

Tyvärr pratar vi inte om någon port eller anpassning av originalspelet. Det är mer en mod med Game Boy-liknande grafik, med 8-bitars ljudeffekter och mekanik som är typisk för plattformen. Spelet är helt gratis att ladda ner och du behöver bara en Windows-dator för att börja spela det, så förvänta dig inte att ladda ner en ROM som du kan köra på en Game Boy-emulator.

Som du kan se presenteras spelet som ett first-person shooter med en labyrint av korridorer i renaste Wolfenstein-stilen, men istället för att behålla en fixerad vy med horisontell rullning erbjuder det muskontroll med möjlighet att titta överallt.

Retrotouchen gör det till det mest uppenbara, grafiken, och är att med en färgpalett som bara hanterar nyanser av grönt och vissa element baserade på original Half-Life 3D-modeller (på vilka betydande detaljreducering har tillämpats). det är.

INTE ett Game Boy-spel

Slutresultatet är ganska coolt, men de flesta 8-bitars purister kanske inte är helt nöjda. Med tanke på kontrollerna, ett 360-gradersperspektiv, skiljer sig spelet klart från Game Boy-upplevelsen, men med tanke på att vi pratar om ett spel som Half-Life, kanske en förändring av kontrollstilen skulle förstöra spelet. spelet.

Du kan se några av elementen, som branden från explosionerna eller själva karaktärsmodellerna, är direkt härledda från originalspelet, så vi kan snarare säga att detta är en anpassad Half-Life-demo som har haft en Game Boy-effekt applicerad.

Ladda ner gratis

Om du är nyfiken och vill ta en titt på denna GB av Half-Life behöver du bara följa följande nedladdningslänk och få en 36MB komprimerad fil på några sekunder.

Relaterade artiklar

Back to top button