Galaxy S9 och S9 + officiella: fler och fler kameror, mer och mer unika, men dyrare och dyrare (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S9 och S9 + officiella: fler och fler kameror, mer och mer unika, men dyrare och dyrare (foton och videor)

Efter månader av kontinuerliga läckor om det har Galaxy S9 och S9 + äntligen tillkännagivits officiellt. Så låt oss ta reda på vad den nya toppen av Samsung-sortimentet består av, innan vi ägnar oss åt tillgänglighet och pris.

 • Skärm: 5,8 och 6,2 tum QHD + Super AMOLED 18,5:9
 • CPU: Exynos 9810
 • Bagge: 4 (S9) och 6 GB (S9+)
 • Internminne: 64GB / 256GB expanderbar (med microSD upp till 400GB)
 • S9 bakre kamera: Super Speed ​​​​Dual Pixel 12 megapixel, med variabel bländare (f / 1,5 – f / 2,4)
 • S9 + bakre kamera: Super Speed ​​​​Dual Pixel 12 megapixel, vidvinkel, med variabel bländare (f / 1,5 – f / 2,4) + 12 MP (AF isär) f / 2,4, tele
 • Fram kamera: 8 megapixel f / 1,7 med autofokus
 • Anslutningsmöjligheter: LTE Cat.18, dual VoLTE, dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, USB Type-C 2.0
 • Mått: 147,6 x 68,7 x 8,4 mm och 158,1 x 73,8 x 8,5 mm
 • Vikt: 163 och 189 g
 • Batteri: 3 000 (S9) / 3 500 mAh (S9 +), med Quick Charge 2.0 och trådlös laddning
 • OS: Android 8.0 Oreo Samsung Experience 9.0
 • Övrig: Dubbla SIM-versioner valfria (Nano SIM + Nano SIM eller MicroSD-kortplats), lås upp med Irisbarometer, RGB ljussensor

Galaxy S9 och S9 + är det inte aldrig varit så annorlunda som i år; unika, på sitt eget sätt.

4 GB av Bagge för den första, 6 GB för den andra. En bakkamera för S9, två kameror för S9+. I detta avseende betonar vi att de två smarttelefonerna delar samma sensorannons variabel öppning (f / 1,5 eller 2,4), men bara S9 + har en andra, med en fast brännvidd och f / 2,4, som behövs för att ha en optisk zoom än huvudsensorn. Vad är den variabla bländaren på smartphone till för? I teorin att ta bilder med mer ljus även i svagt ljus, och mer definierade om du var i fullt dagsljus. I praktiken kommer vi dock att behöva utvärdera den faktiska godheten i denna lösning, som faktiskt ger betydande skillnader på större sensorer, men här pratar vi om smartphones, och de regler som gäller för en DSLR gäller inte nödvändigtvis i detta sammanhang.

Fortfarande när det gäller den bakre kameran, lyfter vi fram videorna i slowmotion vid 960 fpsen topp som hittills bara Sony hade nått.

Och när vi alltid stannar på baksidan är vi glada över att Samsung har lärt sig av sina många misstag (S8, S8 + och Note 8), och äntligen flyttat fingeravtrycksläsare nedanför kameran, eller där den är lättast tillgänglig, och inte bredvid, som tidigare.

Om det förflutna, som inte förändras är batterikapacitet av de två modellerna: 3 000 mAh för S9 och 3 500 mAh för S9 +. Samma som S8 respektive S8+, vilket dock borde garantera större autonomi tack vare de nya hårdvarukomponenterna inuti. Återigen, bara ett noggrant test kommer att berätta för oss hur känslig skillnaden är mellan 2017 års modeller och de som just annonserats.

Inte heller storleken på de två displayerna ändras, och ramar som omger dem har praktiskt taget förblivit nästan densamma, liksom mängden internminne oförändrad, men alltid utbyggbar. Inget att säga om frontkameran heller, alltid från 8 megapixlar och med autofokusen viktig detalj som inte alla toppar i sortimentet kan skryta med.

Utöver detta, men genom att skanna ansiktet med den främre kameran, skapar S9 en 3D-modell av användaren och skapar sedan AR Emoji (augmented reality emoji), eller animojiom du föredrar.

Äntligen goda nyheter på ljudfronten, med två stereohögtalare (öronkapsel plus högtalare på undersidan) med Dolby Atmos. En “första gången” för Galaxy-smartphones, som vi har väntat på länge.

Galaxy S9 och S9+ kommer att vara tillgängliga för förbeställning inom kort, med leveranser som börjar om 16 mars (a veckan innan till vem boka den 7 mars). Priset för de två smartphones är, respektive, av 899 € och 999 € i Italienåterigen högre siffror än i resten av Europa där de är lägre än 50 €. Och definitivt dyrare än förra årets modeller; men vi kommer att behandla detta mer i detalj i en annan artikel. 256GB-varianten kommer till och med kosta 1 099 €och kommer endast att finnas i svart.

Modellerna i Samsung-butiken är också alla Dual sim,.

Anmärkning om färger: Midnattssvart, lila lila och korallblå. Utomlands kunde man också hitta en titaniumgrå, men i nuläget verkar den inte planerad för Italien.

Om S9 redan har övertygat dig på kortet, vet att ett cashback-program redan är aktivt för de som vill hoppa in i reservationen. Samsung accepterar både sina tidigare modeller och andra smartphones Huawei eller LGär iOS-enheter.

För tillfället lämnar vi några bilder och officiella presentationsvideor, men håll utkik eftersom vår förhandsvisning kommer snart.

Relaterade artiklar

Back to top button