Galaxy S9 och S9 + är inte likadana: vissa har Sony-kameror, andra har gjort dem hemma (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S9 och S9 + är inte likadana: vissa har Sony-kameror, andra har gjort dem hemma (foto)

Det är inte första gången det händer: Samsung använde två olika sensorer för kamerorna i Galaxy S9 och S9+. Detta borde inte förvåna dig, eftersom, i några generationer nu, även jag processorer de är olika för två versioner av Galaxy S (Snapdragon och Exynos).

Vilka sensorer används? Å ena sidan har vi en Sony IMX345 (som redan hade antagits i februari), medan å andra sidan Samsung S5K2L3 ISOCELL Snabb. Om de vid första anblicken ser väldigt lika ut har de faktiskt en annan design. Båda bildas av 3 lager placerad ovanför varandra: en sensor CMOSa ISP och ett chip DRAM för video med 960 fps. Ordningen i vilken elementen är arrangerade ändras dock.

Sony-sensorn är mycket lik IMX400 som används i Xperia XZs, med DRAM mellan CMOS-sensorn och ISP:n. Samsungs sensor har en traditionell dubbelskiktssensor (CMOS + ISP) med undertill anslutning till DRAM.

Som du kan se från galleriet har vi även försetts med en tidslinjen som visar oss hur Samsung har fortsatt att “jaga” Sony de senaste åren, tills de nådde det 2018. För ytterligare teknisk information om sensorerna, se analysen av TechInsights via länken i källan. För er som är ägare till S9 eller S9+ påpekar vi att det går att veta vad kameran sitter i din ägodel ska kollaID genom AIDA64app som du kan ladda ner från märket nedan.

Relaterade artiklar

Back to top button