Galaxy S9 och Galaxy A8 kommer också att ha en Enterprise Edition tillägnad företag, för närvarande endast i Tyskland

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S9 och Galaxy A8 kommer också att ha en Enterprise Edition tillägnad företag, för närvarande endast i Tyskland

Det finns många företag som levererar företagstelefoner till sina anställda. För vissa, vissa specifika verktyg till IT-avdelningen för att hantera uppdateringar eller funktioner, så vissa företag har utrustat sig för att möta marknadens krav, så mycket att Google lanserade nyligen Android Enterprise Recommended-programmet.

Idag läggs den till på listan också Samsungmeddelar att dess Galaxy S9 och A8 (2018) också kommer i version Enterprise Edition (OCH OCH), med verktyg utformade speciellt för företag. Men vad förändras jämfört med “standard” modellerna?

Ur hårdvarusynpunkt, ingenting. Ur mjukvarusynpunkt finns det dock några intressant tillägg. Först, den konfiguration av smartphones kan åstadkommas i avlägsen tack vare tjänsten Samsung Knox Konfigurera, baserat på en webbkonsol genom vilken nätverksadministratörer kan konfigurera profiler, skicka lämpliga inställningar och begränsningar. Vissa appar eller funktioner kan vara blockerade eller omkonfigurerade.

Ur synvinkel uppdateringarkommer dessa enheter att vara utrustade med tjänsten Enterprise Firmware-Over-The-Air (E-FOTA) för att installera systemuppdateringar på flera enheter samtidigt via systemet Hantering av mobila enheter (MDM) tillhandahålls administratörer.

De kommer också att kunna installera uppdateringar endast på “test”-enheter för att kontrollera kompatibiliteten hos proprietär programvara med själva systemet. Det kommer också att vara möjligt att ställa in en stegvis utbyggnad för att inte täppa till internet under arbetstid.

De försäkringsskydd av tillverkaren a två år (för båda modellerna), medan säkerhetsuppdateringar de är garanterade bra 4 år för Galaxy S9 EE (tre år med månatliga uppdateringar, ett med kvartalsuppdateringar). För Galaxy A8 EE support stannar vid “solar” tre år med månatliga uppdateringar.

Tyvärr gäller alla dessa vackra nyheter endast till den tyska marknaden, medan inget pressmeddelande har tillhandahållits för oss. Galaxy A8 EE är redan tillgänglig i Tyskland för 499 €, medan det för Galaxy S9 EE kommer att vara nödvändigt att vänta till april och spendera 849 €. Vi hoppas att detta program innebär utökat stöd även för “standardmodeller”.

Relaterade artiklar

Back to top button