Galaxy S9 kommer att bli revolutionerande. Eller kanske inte. Ordet från @evleaks

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S9 kommer att bli revolutionerande. Eller kanske inte. Ordet från @evleaks

Rubriken på artikeln är medvetet motsägelsefull, eftersom den hänvisar till en tweet av @evleaks vilket inte är det mest entydiga. Den välkända informanten har faktiskt bestämt sig för att inte utnyttja Twitters 280 tecken, och håller sig hermetisk och tvetydig i vad som lovar att bara bli den första i en serie tweets på Galaxy S9.

Låt oss börja med enkla saker. Även 2018 kommer det att finnas två Galaxy S9. Den “grundläggande” modellen, SM-G960kodnamnet Star 1, och varianten Plus, SM-G965 eller Star 2. Det som är intressant är att Evan Blass säger att det kommer att bli en vintage “tock“, med hänvisning exakt till de två översta i intervallet.

För dem som inte är bekanta med tick-tock-jargong, låt oss kort förtydliga att detta är en terminologi som introduceras av Intel och hänvisade till utvecklingscykeln för dess mikroprocessorer. Fasen bock är den där produktiv process den förfinades och höll processorarkitekturen oförändrad; fasen tock det är istället den där man introducerades ny arkitekturtillverkad med samma tidigare produktionsprocess.

Utifrån denna definition skulle man kunna tro att “tock” alltså betyder en Rotation, med tanke på att parallellt förändras själva baserna för processorn, och det är så vi tolkar Blass tweet; men det sägs inte. Tick-tock-cykeln har faktiskt övergivits i mer än ett och ett halvt år, just för att svårigheterna med kontinuerlig miniatyrisering har blivit uppenbara och inte längre hållbara med de senaste årens hastighet. Fästingfasen kan därför anses vara den mest revolutionerande i dagens tid, och det är således som vissa, som de vanligtvis välinformerade SamMobile, de förstod tweeten i fråga.

Kort sagt finns det en oklarhet, som vi har sagt från början, och i avsaknad av ett förtydligande från källan kan vilken tolkning som helst vara giltig. Blass lovar det kommer mera … så vi måste bara vänta på hans nästa tweet som kastar lite ljus över historien; hoppas att det inte är kryptiskt och flyktigt igen.

Relaterade artiklar

Back to top button