Galaxy S8 är mer populära i Europa än i Sydkorea

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S8 är mer populära i Europa än i Sydkorea

Enligt data som samlats in av Appbrain är Galaxy S8 och S8+ mer populära i Europa än i Samsungs hemland. De två topparna i sortimentet har tillsammans 5,4 % marknadsandel i Storbritannien, 6,3 % i Sverige, 6,4 % i Norge och 8,2 % i Schweiz, det land där de är mest populära i världen.

Sydkorea får nöja sig med “snåla” 4,7 %, överträffat även av USA med 5,5 %. I Italien, å andra sidan, ligger vi på 2 % netto av marknaden, ett fortfarande betydande värde.

Trots den långsamma starten kommenterar Appbrain att hittills, 6 månader efter lanseringen, har de två topparna i Samsung-sortimentet “mycket respektabla procentsatser i många stora västländer“. Sammantaget, återigen enligt Appbrain, Samsung är fortfarande marknadsledare för Android, med 48 %, följt (överlägset) av Huawei med 6,4 %, från LG med 4,7 %, från Motorola med 4,2 % och från Lenovo med 3,9 %, även om de två sistnämnda skulle kombineras, praktiskt taget hoppa till andra plats.

Om du är nyfiken på att veta detaljerna land för land, kan du besöka denna intressanta och interaktiva sida, som kommer att tillfredsställa din nyfikenhet.

Relaterade artiklar

Back to top button