Galaxy S7 Exynos har bättre batteritid än modellen med Snapdragon 820

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S7 Exynos har bättre batteritid än modellen med Snapdragon 820

Om du aktivt följer världen av mobiltelefoni vet du förmodligen att den amerikanska modellen av Samsung Galaxy S7 (och S7 edge) är utrustad med en processor Qualcomm Snapdragon 820. Den version som säljs i Italien har istället Samsungs egenutvecklade SoC, Exynos 8890. Om vad gäller prestanda enheter med olika SoC presterar mer eller mindre i paritet, kan samma sak inte sägas med avseende på autonomi.

Kollegor från PhoneArena, tack vare skaparna av GameBench-verktyget, har rapporterat nya intressanta data som ger oss ett perspektiv på den autonomi som erbjuds av de två varianterna av Samsungs Galaxy S7. De har genomförts video- och ljudtest jämför inte bara de två S7:orna utan också HTC 10 Och LG G5.

Videotest

För videotestet utförde GameBench följande tester (modellen med Snapdragon 820 skryter dock”bloatwareVerizon som kan eller inte kan ha påverkat resultaten):

  • Videoströmning över LTE-nätverk med Wi-Fi och Bluetooth inaktiverat
  • 12 applikationer installerade, några kopplade till ett konto och kan ta emot aviseringar
  • 30 minuters streaming med YouTube- och Netflix-prover av automatisk kvalitet

Resultaten, som visas i följande graf, visar hur det är med Youtube det med NetflixGalaxy S7 med Exynos SoC kan konsumera mindre inte bara varianten med Snapdragon 820, utan även HTC 10 och LG G5 (även utrustad med Snapdragon 820).

Ljudtest

Efter videotestet var det audiosektorns tur, testat med Spotify Och Tidvattens med följande dynamik:

  • Spela en låt i 30 minuter
  • Always On Display inaktiverad
  • Spotify inställd på maximal kvalitet
  • Tidal inställd på Hi-Fi-kvalitet

Återigen Galaxy S7 Exynos-variant han kom undan med det bättre än alla andra testade enheter.

Slutliga resultat

Som rapporterats av grafen som relaterar till det övergripande batteritestet där det högsta värdet indikerar det bästa resultatet, inte bara Galaxy S7 med Exynos 8890 SoC om skulle klara sig bättre av variant med Snapdragon 820 och av LG G5 Och HTC 10men variant med Snapdragon 820 när det gäller autonomi skulle det komma slagen ge det Övrig två utmanare.

Relaterade artiklar

Back to top button