Galaxy S6 Edge skulle vikas lika lätt som iPhone 6 Plus (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S6 Edge skulle vikas lika lätt som iPhone 6 Plus (video)

En ny är på väg att bryta ut #bendgate, eller det är åtminstone vad analysen av SquareTrade, ett företag som erbjuder försäkringar för smartphones i USA, och som därför är särskilt intresserade av att förstå vilka modeller som är mer motståndskraftiga och vilka som är mindre, skulle vilja ha analysen. Det är kort och gott en analys gjord i rent utilitaristiska syften, men teoretiskt sett inte partisk, utförd med maskiner som simulerar kraften som en smartphone utsätts för när någon sitter med telefonen i bakfickan på byxorna.

LÄS ÄVEN: iPhone 6, HTC One (M8), Moto X 2014 och Lumia 1020: kommer de att vikas? (video)

Resultatet? Galaxy S6 Edge och iPhone 6 Plus båda viks vid 110 pund (cirka 50 kg), synd att “vikning”, i fallet med S6 Edge, också innebär att krossa glaset i en av sidoböjarna, medan iPhone 6 Plus inte uppvisade samma problem. Båda smarttelefonerna fortsatte i alla fall att fungera. Genom att öka trycket gjordes Galaxy S6 Edge oanvändbar med 149 pund (67,5 kg) medan det tog 179 (81 kg) att bryta iPhone 6 Plus.

I testet ingår också en HTC One M9som visade sig vara mer motståndskraftig mot böjning (120 pund behövdes för att vika den – cirka 55 kg), synd att strömknappen gick sönder när chassit väl var ihopfällt.

Om vi ​​erkänner äktheten i SquareTrades tester, verkar #bendgate särskilt giltig även för S6 Edge, särskilt eftersom det också är en smartphone som är mycket mindre än iPhone 6 Plus, och därför skulle vi tro att den är mer motståndskraftig mot böjning. Synd att inte ha värdena på Galaxy S6 också, för det hade varit intressant att göra en jämförelse mellan de två Samsung-modellerna för att förstå hur mycket krökningen på skärmen påverkar resultatet.

Relaterade artiklar

Back to top button