Galaxy S4 innehåller Mobeam-teknik för att skicka streckkoder

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S4 innehåller Mobeam-teknik för att skicka streckkoder

Mobeam gör Samsung Galaxy S4

världens första smartphone som kan överföra streckkoder på miljontals återförsäljare

Inbyggd mobeam-teknik gör Samsungs nyaste smartphone till den första som är kompatibel med över 165 miljoner befintliga kassasystem hos återförsäljare över hela världen

SAN FRANCISCO, 14 mars 2013 – Framhävd under Samsung Unpacked-evenemanget i New York City i kväll, mobeam ™tillkännager stolt att den nya Samsung Galaxy S4-smarttelefonen kommer att bli världens första mobila enhet som integrerar sin ljusbaserade kommunikationsteknik (LBC) så att den kan stråla ut traditionella 1D-streckkoder.

Med inbyggd mobeam-teknik kommer Galaxy S4 att kunna engagera sig i mobil handel på miljontals platser över hela världen utan att återförsäljare behöver göra ändringar i sina befintliga försäljningsställen (POS) system eller teknologier.

Mobeams patenterade teknologi löser nyckelproblemet som har begränsat framstegen inom mobil handel: de allra flesta befintliga POS-system kan inte kommunicera med smartphones. Mobeam omvandlar streckkoder, kuponger, lojalitetskort och presentkort till en ljusstråle som kan läsas av var och en av de uppskattningsvis 165 miljoner laserskannrar som används idag av återförsäljare över hela världen.

Med mobeams teknologi kan Galaxy S4 överföra traditionell 1-D streckkodsdata till vilken laserskanner som helst utan ny utrustning, såsom optiska skannrar eller backend-system, som återförsäljaren kräver. Som Samsung noterade under årets Mobile World Congress föredrar återförsäljare streckkoder eftersom de inte behöver installera någon ny infrastruktur för att stödja dem.

“Mobeams vision är enkel: att få mobil handel att fungera med befintlig teknik för försäljningsställen”, säger Chris Sellers, VD för mobeam. “Att få avancerade smartphones att fungera med streckkoder låter kanske inte sexigt, men det betyder att konsumenter nu har möjlighet att sprida föremål som kuponger, lojalitetskort, presentkort och evenemangsbiljetter på miljontals platser – något som tidigare var omöjligt. Streckkoder är universella och kommer inte att ersättas när som helst snart, vilket innebär att återförsäljare inte behöver uppgradera sina POS-system. Mobilindustrin har nu en handelsteknologi som kan fungera överallt, och världen kommer att se den först på Samsung Galaxy S4.”

Mer än 500 miljoner människor runt om i världen förväntas få mobilkuponger i år, vilket motsvarar en ökning med 30 procent från 2012. Medan smartphones förenklar livet på en mängd nya sätt, har äkta mobilkuponger inte varit ett alternativ eftersom de allra flesta av laserskannrar i butik kan inte skanna streckkoder som visas på mobiltelefonens skärmar.

Mobeams teknologi övervinner denna tekniska barriär.

Efter att nyligen ha testat mobeams teknologi sa mobilhandelsbloggaren Jeb Brilliant att mobeams teknologi har “potentialen att förändra hur vi handlar och betalar för varor” och att den “kommer att förändra mobila betalningar genom att göra det möjligt för nuvarande POS-skannrar att skanna en telefon.”

Under det senaste året har mobeam även samarbetat med Procter & Gamble (P&G), världens största tillverkare av konsumentförpackade varor och en av världens ledande kupongdistributörer. Partnerskapet utvecklades genom P & G:s öppna innovationConnect + Develop-program i ett gemensamt försök att skapa ett mobilt kupongsystem som kan göra shopping med kuponger enklare och snabbare för konsumenter och återförsäljare på samma gång.

“Vi vet att våra konsumenter alltmer är på språng och letar efter möjligheter att förenkla sina liv”, säger Laura Becker, general manager för P&G Global Business Development.

“Vi vet också att de ser kuponger som ett bra sätt att prova nya produkter eller spara på pålitliga varumärken som deras familjer har kommit att älska. Att leverera båda – med andra ord, kuponger när du är på språng – genom denna nya teknik skapar en dubbelvinst för shopparen och utan extra kostnad för återförsäljaren.”

Detta initiativ, tillsammans med andra mobeam-program för att utveckla en innovativ och säker process för att rensa digitala kuponger, tar branschen ett steg närmare att fasa ut papperskuponger helt.

Mobeams teknologi skapar också nya möjligheter för de hundratals mobila handelsappar som finns och för apputvecklare som designar innovativa nya mobila handelsappar. Mobeam förväntar sig att den första mobeam-aktiverade appen kommer att finnas tillgänglig senare i år.

“Med mobeam-aktiverade applikationer blir kassaprocessen mycket enklare för mobilanvändare och återförsäljare tar inte på sig kostnaden för att se över sin skanningsteknologi”, säger Chris Quinlan, grundare och VD för Ohana Companies, en ledande leverantör av marknadsföringstjänster.

“Alla vinner.”

För mer information om Samsung Galaxy S4 besök: http://www.samsung.com/us/Nyheter /

För mer information om mobeam besök: www.mobeam.com

För att se en “Hur det fungerar” handledning om mobeams teknologi, besök: http://www.mobeam.com/how-it-Arbetar /

För att se mobeams musikvideo “Supermarket Musical” besök: www.mobeam.com/contest

För videob-roll av mobeam besök: http://mobeam.com/media-Resurser /

Relaterade artiklar

Back to top button