Galaxy S10 med 3D-ansiktsskanning? Samsung kan kapa irisskannern på budgetmodeller

Note: We hope you enjoy reading this article: Galaxy S10 med 3D-ansiktsskanning? Samsung kan kapa irisskannern på budgetmodeller

Sensorn tillägnad irisskanning debuterade för första gången på den olyckliga Galaxy Note 7, för att sedan integreras på alla efterföljande toppmodeller från Samsung som börjar med Galaxy S8. Efter nästan två års erfarenhet kan vi dock nu dekretera det nästan totala fel av en teknik som fortfarande är instabil, långsam och ineffektiv. Vägen som nu spåras är den av fingeravtrycksläsare integrerad i displayen och av 3D-skanning av ansiktet, med Galaxy S10 som kan skryta med båda. Kommer irisskannern att gå i pension då?

Enligt vissa rykten skulle svaret vara nej. Med all sannolikhet kommer Samsung att sluta utrusta sina flaggskeppsmodeller med den här tekniken, men det kan det omedelbart kapa den på slutenheter billigaresom – om än bara av skäl till marknadsföring – skulle kunna dra nytta av detta arrangemang. Tack vare en firmware som läckt ut på XDA-forumet kan vi också känna till den första enheten som är resultatet av denna omorganisation: kodnamn, grandppirislte.

Handelsnamnet för denna smartphone kan vara Galaxy Grand Prime Plus (2018), utrustad med ganska låga specifikationer, dock berikad av närvaron av irisskannern. Hänvisningen till föraren ktd2692_iris spåras i den fasta programvaran verkar lämna lite tvivel, men Samsungs vilja att göra det till en ny praxis för sina medelstora och lågprisenheter, eller om det bara kommer att vara en experimentera. Här är de andra kända specifikationerna för enheten: visa från 5,5″ 540 x 960 pixlarSoC Exynos 7870bakre kamera från 16 megapixlar med 4K-videoinspelning och in slow motionfrämre kamera från 5 megapixlarbatteri från 3 630 mAh Och USB typ C.

Relaterade artiklar

Back to top button