Galaxy S10 klarar uthållighetstesterna mycket bra, förutom en viss (video)

Galaxy S10 har genomgått de vanliga uthållighetstesterna av Zack på YouTube-kanalen JerryRigEverything, och det är värdelöst att gå runt det: han kom bra ut. Böjprov, reptest, brännprov: allt går smidigt eller som vi förväntar oss och totalt sett visar S10 sig vara en smartphone solid och välbyggd. Det finns dock en påminnelse i dess annars felfria rapportkort: fingeravtrycksläsaren.

Som du redan vet antar S10 och S10 Plus en läsare gömd under skärmen, som fungerar för ultraljud. Om glaset ovanför sensorn av en slump skulle repas skulle det fortfarande fortsätta att läsa fingeravtrycken korrekt och därför låsa upp telefonen. Men om istället för enkla repor borde glaset verkligen spricka, då skulle dess funktion oundvikligen äventyras.

LÄS OCH: Hur mycket kommer S10 att devalveras under de närmaste månaderna

Med andra ord, med daglig användning är det omöjligt att skada glaset i en sådan utsträckning att det hämmar fingeravtrycksläsaren, men om smarttelefonen faller och glaset går sönder eller till och med spricker i korrespondens med läsaren själv kan det göra det oanvändbar.

I videon bröt Zack inte skärmen fysiskt, han graverade den bara djupt med en mycket hård spets (8 i Mohs-skalan: en topas), men konceptet är detsamma. Faktum är att en riktig längsgående spricka i glaset skulle vara ännu värre, även om en enda spricka kanske inte räcker.

Kort sagt måste du vara noga med att inte tappa din dyrbara Galaxy S10 eller S10 Plus, men trots allt, med vad det kostar, skulle du ha varit försiktig oavsett, eller hur?

Relaterade artiklar

Back to top button