Galalxy S9 och S9 +: kommer Samsungs svar på iPhone X:s Face ID att kallas Intelligent Scan? (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Galalxy S9 och S9 +: kommer Samsungs svar på iPhone X:s Face ID att kallas Intelligent Scan? (video)

Efter Apples rungande beslut att överge den beprövade fingeravtrycksläsaren helt för att implementera den exklusivt låsa upp med ansiktsigenkänning på iPhone X väntar alla fans av smartphone-landskapet på motdrag av de främsta rivalerna. Framför allt Samsung, som hade gett sig in på fältet långt före Apple, om än med ganska nedslående resultat. Galaxy S9 och S9 + kommer att vara rätt tillfälle att börja konkurrera på lika villkor med Face ID?

Referensen till en förmodad ny funktion anropad Intelligent skanning – grävt fram i APK-filen för inställningsappen för Galaxy Note 8 med Oreo – den kan ha förhandsgranskat något mer om vad den koreanska tillverkaren förbereder för sina nästa flaggskeppsmodeller. Av vad man har lärt sig skulle detta vara ett säkert upplåsningsläge det skulle göra en kombinerad användning av ansiktsigenkänning och irisskanningför mer exakta, pålitliga och snabbare resultat.

Video handledning åtföljande det verkar tyda på en kombinerad användning under dagtid, medan på kvällen endast irisskanningen skulle användas. Läget var tillskrivs framtida S9 och S9 + för det enkla faktum att hittills har inga referenser till denna funktion någonsin hittats för smartphones som redan finns på marknaden, inklusive betafirmware.

Det finns dock ingen säkerhet att den säkra upplåsningen av de nya smartphones – som kommer att behålla den bakre fingeravtryckssensorn – kommer att baseras på detta läge som, att döma av videon, skulle kunna inte visa sig vara mycket effektivare än nuvarande metoder. Apple har faktiskt integrerat i sin iPhone X ett system som heter TrueDepthsom möjliggör en 3D-skanning av användarens ansikte. Varje teknik som är mindre förfinad än denna skulle inte kunna nå den utmärkta kompromissen av säkerhet, hastighet, precision i nästan alla miljöförhållanden. Förmodligen bara presentation den 25 februari vid MWC i Barcelona kommer att kunna skingra alla tvivel.

Relaterade artiklar

Back to top button