Fyrkantigt funderar på en hårdvara Bitcoin-plånbok, säger VD Jack Dorsey

På en Bitcoin-centrerad konferens i Miami säger Twitters vd Jack Dorsey att hans betalningsföretag Square överväger att göra en fristående hårdvaruplånbok för Bitcoin.

Dorsey är en av huvudtalarna på Bitcoin 2021-konferensen i Miami, Florida den 4 juni och 5 juni. Under konferensen retade Square-grundaren en bitcoin-plånbok.

I efterföljande tweets, detaljerade Dorsey några av dessa “vägledande principer”, inklusive det faktum att “Bitcoin är för alla” och att användare bör äga sina egna nycklar. Han påpekade också att de flesta människor är på mobil och att en Bitcoin-plånbok skulle behöva blanda tillgänglighet och säkerhet.

Andra principer som företaget överväger inkluderar säkerhet, förmågan att återställa Bitcoin och förtroende. Han sa att Layer 2-protokollet, som möjliggör snabba transaktioner och skalbarhet, och integration med Cash-appen också är högsta prioritet.

Aktier i Square hoppade 2,5% på nyheterna i intradagshandel på fredagen.

För att vara tydlig är Dorsey-tweet inte ett tillkännagivande om en kommande produkt. Enligt Twitter och Squares vd överväger företaget fortfarande bara möjligheten.

Dorsey sa dock att han och hans team “kommer att lyssna och fortsätta samtalet.” Han tillade att företaget skulle skapa ett dedikerat Twitter- och Github-konto för projektet “om vi bestämmer oss för att bygga.”

Square är inte det enda fintechföretaget som funderar över ett utökat fotavtryck för kryptovaluta. Redan i mars meddelade PayPal att de skulle tillåta användare att använda sina kryptoinnehav för att betala för köp. Coinbase-betalkortet, som också låter användare betala för produkter och tjänster med krypto, introducerade Apple Pay och Google Pay-stöd i juni.

Tesla köpte tidigare 2021 1,5 miljarder dollar i Bitcoin, men sa senare att de skulle sluta acceptera kryptovalutan på grund av miljöhänsyn.

Vissa analytiker tror att kryptovaluta borde vara en framtida finansiell satsning för Apple också. Det finns några tidiga tecken på att Apple överväger någon typ av alternativa betalningssystem som inkluderar stöd för kryptovaluta.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button