Funktioner och hur man använder –

Många av er kommer säkert ihåg när våra team för några år sedan började ta emot de första programmen som fungerade som översättare. Vi installerade dem på en PC så att de erbjuder oss bästa möjliga översättningstjänst och på plats. Detta, som ni kan föreställa er, räddade oss från behovet av att nästan ständigt använda de en gång mycket användbara pappersordböckerna.

Naturligtvis dessa första program för att översätta både ord och texter senare gav vika för de kraftfulla applikationer och plattformar vi har idag. För närvarande kan vi använda många översättare, några av dem är mer kompletta och komplexa än andra, men de flesta av dem är mer än användbara. Således sparar vi mycket tid på dessa översättningar, oavsett om det är av professionella, personliga eller pedagogiska skäl.

Vad erbjuder moderna översättare för PC oss?

För det första, som många av er redan vet, är dessa verktyg som vi kan använda både lokalt och uppkopplad … Den första metoden är faktiskt applikationer som vi installerar på datorn, som alla andra. Därifrån kan vi använda dem och lösa våra tvivel och problem. Men å andra sidan hittar vi också plattformar som fungerar i moln … Detta gör att vi slipper installera ytterligare programvara på datorn, eftersom allt arbete sker via en webbläsare.

Att säga att det här är lösningar som har genomgått betydande förändringar sedan de första stegen. För närvarande låter de dig översätta enstaka ord, fraser eller till och med hela Ord dokument, till exempel. Så fort vi vet allt detta, om det finns en mening av den här typen som många av er känner till och som ni säkert har använt vid många tillfällen, så är det Google översättare

Men det här är långt ifrån det enda förslag vi har. Vi berättar allt detta för er eftersom kanske många av er inte vet det Windows 10 i sig erbjuder oss sin komplexa lösning i systemet för denna typ av arbete. Detta är en UWP-app som vi kan komma åt genom att helt enkelt skriva in termen “Översättare” i sökrutan i aktivitetsfältet. På samma sätt kommer vi alltid att ha möjlighet att hitta ett program i Start-menyn och köra det för att kunna dra nytta av det.

Det måste också sägas att detta program ger oss några intressanta funktioner som kan överraska oss, men samtidigt är de väldigt användbara för oss.

Kom igång med Windows 10 Translator

Så fort vi lanserar översättaren vi pratar om här ger den oss ett antal tips om hur man använder den. De kommer att vara användbara för oss för att få ut så mycket som möjligt av programmet. Därför får vi veta att det kan integreras i Cortana och andra funktioner av intresse, som vi kommer att prata om senare.

Efter att vi har sett dessa inledande tips kan vi nu ta en titt på översättningsappen som sådan. Här hittar vi en vanlig användare gränssnitt i denna typ av program. Således ser vi två paneler, en där vi skriver in källtexten till vänster och den andra till höger där översättningen utförs. Samtidigt hittar vi två små rektanglar lite högre, där vi anger de inmatnings- och utmatningsspråk som vi vill bearbeta för tillfället för applikationen.

Andra alternativa sätt att använda Windows Translator

Detta är det traditionella sättet att använda de flesta program av den här typen, men det är inte den enda vi hittar här. Om vi ​​tittar på toppen av huvudgränssnittet hittar vi som standard det markerade textläget som vi berättade om. Men samtidigt, om vi klickar vidare Röst På fliken har vi, som du förstår, möjlighet att lägga till text för översättning direkt under diktering. För att göra detta behöver vi bara klicka på den gröna mikrofonformade knappen för att starta diktering.

Förändringen till den tredje, som utan tvekan kommer att vara mycket slående i det här fallet, är möjligheten till översättning från bilden. Till exempel, om vi har en fotografisk fil med engelsk text behöver vi bara ladda in den i det här programmet för att den ska översättas. Och det är vad Windows översättare ansvarar för teckenigenkänning av själva bilden, för att förse oss med texten som redan är översatt till utmatningsspråket.

Slutligen är det också värt att notera att i händelse av att vi har en pekskärmsenhet låter denna översättare dig också skriva in text för hand. Således anpassar programmet sig till behoven hos de flesta användare, som vi kan se.

Ytterligare översättarfunktioner

Till allt detta kan vi lägga till att programmet är kompatibelt med ett stort antal språk … De kommer att vara giltiga för både textinmatning och utmatning. I sin tur kommer vi att berätta vad vi har spela in historik , om vi vill upprepa översättningar som gjorts tidigare. För att göra detta behöver vi bara gå till avsnittet “Historik” som vi ser överst i huvudgränssnittet.

Å andra sidan kommer vi att berätta att med hjälp av en knapp som representeras av tre horisontella linjer kan vi komma åt programmet. inställningar … Den erbjuder ett antal alternativ för att ytterligare anpassa hur det fungerar. Således kan vi ange landet för huvudspråken som vi använder, om vi vill höra manlig eller kvinnlig röst, ljus eller mörkt läge i gränssnittet, textstorlek , Etc.

Relaterade artiklar

Back to top button