fungerar det eller är det ett problem? –

Osäker VPN är ett allvarligt problem

Bevarande säkerhet på nätet nödvändig. Under inga omständigheter bör vi avslöja vår data eller tillåta hackare att ta kontroll över vår utrustning. Det är när man använder en osäker VPN som allt detta kan motverka oss.

Observera att ett program av denna typ kommer att ta emot data vi skickar på internet. Du kan veta vad vi besöker, vad som är vår riktiga IP-adress, vilka enheter vi använder … Kort sagt, de kan överföra mycket information, vilket är av stort värde i nätverket.

Det betyder att vi alltid måste välja Pålitlig VPN som på ett korrekt sätt skyddar vår data och aldrig avslöjar vår personliga information. Men så är det förstås inte alltid. Det finns många tillgängliga program, och särskilt de som är gratis, kan tjäna till att stjäla data.

Webbläsartillägg mycket användbara verktyg. Vi har många tillägg till vårt förfogande för att hjälpa oss i vårt dagliga liv, men vi måste se till att vi installerar säker programvara.

Varför VPN-förlängning kan vara farligt

Först och främst bör det noteras att VPN-tillägg kommer inte alltid att vara farligt. Detta är ett annat verktyg som vi kan installera i vår webbläsare och vi har många tillgängliga. Det är dock sant att det kunde ha använts för dåliga syften. Detta kommer speciellt att hända när vi installerar en gratis som inte uppfyller alla säkerhetsgarantier.

Vi kommer att förklara några viktiga frågor som vi måste vara försiktiga med när vi använder den här typen av tillägg i vår webbläsare, oavsett om det är Google. Chrome Mozilla Firefox eller vad vi nu använder.

De övervakar aktiviteten

Ett av huvudmålen skadlig VPN är att övervaka användaraktivitet. På så sätt kan de samla in data om vilka sidor vi besöker, vilka tjänster vi använder, var vi är registrerade…

Kom ihåg att vår data är av stort värde på Internet. De kan användas för att inkludera oss på skräppostlistor, ta emot personliga annonser baserade på intressen, eller till och med sälja dem till tredje part och på så sätt få ekonomiska fördelar.

Därför kan en osäkrad VPN-tillägg designas speciellt för detta. Det kan främst syfta till att samla in så mycket data som möjligt och på så sätt tjäna verksamheten för hackaren som utvecklade programvaran.

De kan stjäla vår personliga information

Men det vi nämner inkluderar inte bara mer allmän data som besökta sidor, var vi är etc. De kan också stjäla personuppgifter såsom som våra lösenord, bankkort, ID …

I slutändan, genom navigering, kan vi skicka och ta emot en stor mängd innehåll. Vi kan logga in på våra bankkonton, göra betalningar, öppna sociala nätverk … Därför kan de stjäla känslig information och använda den mot oss.

Mejorar la Privacidad

De kan innehålla skadlig programvara

Naturligtvis kan webbläsar-VPN, särskilt osäkra, gratis och från okända källor, innehålla skadliga program … Detta kunde ha hänt genom att helt enkelt installera det i webbläsaren. De kunde verkligen ha installerat skadlig programvara på vår dator.

Men tänk också på att detta plugin kan utformas för att omdirigera webbtrafik till osäkra webbplatser. Detta är ögonblicket då offret kan hitta sig själv på en sida som är infiltrerad av skadlig programvara.

Förbruka bandbredd

Använder vi ett gratis VPN? Detta gäller inte bara för tillägg, utan även för installerade program. Vår trafik kan användas av andra användare, vanligtvis betalare, och därmed i hög grad påverka anslutningens korrekta funktion. Vi kan få hastighetsproblem, skärningar och så småningom funktionsfel.

Den krypterar inte den verkliga IP-adressen

En av huvuduppgifterna för alla VPN är att gömma sig riktig IP-adress … Detta gör att vi kan förbättra din integritet när du surfar på webben, samt hoppa över eventuella geografiska block som kan finnas.

Problemet är att när man använder tillägg som ett alternativ så krypterar de i många fall inte vår IP-adress korrekt och läckor kan uppstå. Detta gör vår integritet riktigt osäker och vi kan få allvarliga problem.

Hur man använder ett VPN säkert i webbläsaren

Därför måste du ta hänsyn till några rekommendationer för att undvika problem. Vi kommer att ge några tips om hur du installerar den här typen av plugin i vår webbläsare och håller våra personuppgifter säkra.

Installera alltid från officiella källor

Det första steget för att använda VPN i en helt säker webbläsare är att alltid installera den från källor som är officiella … Tredje parts webbplatser bör undvikas eftersom vi kan ladda ner programvara som med uppsåt har modifierats för att stjäla information och infektera datorer.

Se till att tillägget inte ändras

Det är också viktigt att se till att denna uppsättning inte har förändrats över tiden. En förlängning byter ofta ägare och agerar på ett annat sätt. Vi kan se de beviljade behörigheterna samt informationen direkt från webbläsaren och se till att det inte har skett några ändringar som kan skada oss.

Hitta information på Internet

Självklart har vi möjlighet hitta bra på internet om tillägget vi ska installera. Vi kan se kommentarer från andra användare, deras betyg etc. Allt detta hjälper till att välja rätt program som vi ska installera och för att undvika problem.

Skydda vårt team

Säkerhet mycket viktigt på alla nivåer. Vi måste ha program för att skydda vår utrustning. Ett bra antivirus, brandvägg och andra verktyg kan förhindra att skadliga program infiltreras som kan stjäla data och påverka oss.

Cambios para mejorar la seguridad y privacidad

Uppdatera alltid din webbläsare

Ett annat tips för att undvika problem är att alltid ha webbläsaren uppdaterad korrekt … Det finns många sårbarheter som kan utnyttjas av tredje part för att uppnå sitt mål. Därför bör vi ha alla tillgängliga korrigeringar och de senaste versionerna.

I ett nötskal, det här är några tips som vi kan ta hänsyn till för att använda VPN-tillägg i en webbläsare med fullständig säkerhet. På så sätt undviker vi problem som kan äventyra vår säkerhet och äventyra våra enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button