Fullständig förhandstitt av Asus surfplatta

Note: We hope you enjoy reading this article: Fullständig förhandstitt av Asus surfplatta

Raden av surfplattor som Asus presenterade på CES kommer säkert att pratas om, både för kvaliteten och för mångfalden i utbudet. Vi har redan berättat om Transformer och Slider, men nu är det dags att se alla fyra med nya foton och videor!

Eee Pad Transformator: kanske den mest traditionella av alla modeller som Asus föreslagit, då det är en 10,1 tums surfplatta med kapacitiv skärm och väldigt tunn i ren “anti-iPad”-stil. Det som gör den ännu mer intressant är förvisso möjligheten att placera den i ett speciellt tangentbord, som i huvudsak förvandlar den till en netbook, eller om du föredrar en “Android-laptop” (låter bra, eller hur?!), komplett med styrplatta och stöd för USB-kringutrustning (t.ex. mus). Det bör noteras att tillägget av tangentbordet inte på något sätt förändrar upplevelsen av användningen: Transformer är och förblir en Android-surfplatta även när den är placerad på tangentbordet, med vilken det helt enkelt blir möjligt att interagera med den inte längre enbart via pekskärmen; låt oss inte blanda ihop det med Motorola Atrix eller Lenovo LePad.

Är du nyfiken på att se honom på jobbet? Här är du nöjd!

Eee Pad Slider: om det finns smartphones med ett infällbart tangentbord, varför skulle det inte också finnas liknande surfplattor? De måste ha tänkt något liknande Asus när de designade denna Eee Pad Slider, verkligen en intressant lösning för den som inte vill ge upp någonting, och alltid har både det praktiska med tangentbordet och pekskärmens interaktivitet till hands. Observera att tangentbordet även fungerar som en stödbas för surfplattan när du tar ut den, vilket säkert kommer att vara användbart vid många tillfällen; den rymmer också batteriet, vilket gör skärmen förvånansvärt tunn. Slidmekanismen är det som är mindre övertygande för tillfället, i denna surfplatta, men eftersom det är en prototyp är det legitimt att ge den fördelen av tvivel!

Eee Pad MeMO: när tangentbordsämnet väl var över, vad kunde Asus ha uppfunnit om inte en surfplatta som gör pekskärmen till sin starka sida?! Faktum är att Eee Pad MeMo inte bara använder fingrarna utan också en penna som är bekvämt gömd på sidan av skärmen (se bildgalleriet i slutet av artikeln): resultatet är en förvånansvärt tunn och smidig surfplatta, i sin 7 tums diagonal .

Trots de mindre dimensionerna jämfört med de modeller som presenterats hittills påverkas inte skärmens kvalitet det minsta, standarden är fortsatt hög både i renderingen av bilderna och i ljusstyrkan och i betraktningsvinkeln. Spetsen på pennan har gjorts gummiliknande och flexibel för att expandera efter tryck och reagera olika på användarinmatningar. Vi är inte på kvalitetsnivån för Wacom-produkter (se Eee Slate Ep121), men den är definitivt bättre än de flesta av pennan som finns på andra surfplattor.
Se är att tro!

Eee Slate EP121: för ordens skull slutför vi vår sammanfattning också med modellen baserad på Windows 7. Det är verkligen en intressant enhet, mycket presterande (Core i5), utrustad med Wacom digitizer-teknik för att kunna skriva vad du vill på skärmen, och slutligen även utrustad med ett Bluetooth-tangentbord, så mycket att ingen får konstiga idéer som att skriva en bok, helt på skärmen!
Vi är på en större storlek än de modeller som presenterats hittills, men trots sina 12,1 tum är Slate tunn och lätt, även om den överlag verkar mer anpassad för ett skrivbord snarare än som en daglig resesällskap.

Det enda klagomålet är det faktum att fingerinmatningen inte var lika bra som i tidigare Android-modeller – det betyder inte att det inte fungerar korrekt, det överträffar bara inte.

Låt oss dra i trådarna: från dem som har gjort netbooks till sin arbetshäst var det berättigat att förvänta sig ett motsvarande engagemang även inom surfplattasektorn, och ur denna synvinkel sviker Asus inte det minsta förväntningarna. Kvalitetsprodukter och framför allt diversifierade från varandra, var och en med sina egenheter och sina styrkor för att tillfredsställa alla smaker. De största förvirringarna hittills härrör just från Asus “överdrivna” ansträngning med att omdesigna Android-gränssnittet och huvudapplikationerna: fanns det verkligen ett behov, med tanke på kvaliteten på Honeycomb? Faktum är att det är sant att för tillfället är alla dess Android-surfplattor utrustade med Froyo och att marknadsföring inte är planerad innan Honeycomb har installerats: förhoppningen är därför att Asus vid den tidpunkten kommer att överge för mycket personalisering, till förmån för de mer ädla Google-appar och Honeycombs nya gränssnitt som redan åtnjuter stor popularitet bland allmänheten.

Och efter så mycket prat lämnar vi dig också med ett mycket rikt fotogalleri komplett med alla modeller som illustrerats hittills. Vilket föredrar du ???

Relaterade artiklar

Back to top button