Framtida smartphones kommer att vara supertåliga tack vare en diamantliknande beläggning

Note: We hope you enjoy reading this article: Framtida smartphones kommer att vara supertåliga tack vare en diamantliknande beläggning

smartphone-skärm

När det gäller skärmar och smartphones är det omöjligt att inte associera allt med Gorilla Glass, en Corning-lösning som nu är allestädes närvarande ombord på huvudmodellerna. Nu i sin sjunde generation, kallad Gorilla Glass Victus, det är det bästa av det bästa i uthållighet. men ändå Äpple skulle vara hårt på jobbet för att sikta på nästa nivå och erbjuda ännu mer skydd med en kolbeläggning resistent som diamant-. Må denna nya lösning också fresta dig Xiaomi, OPPO och alla större kinesiska tillverkare?

Inga fler repor på smartphone-skärmen, tack vare den nya tekniken

smartphone-skärm

Det redan nämnda Gorilla Glass Victus av Corning bör kika ombord på nästa iPhone 12, för att erbjuda maximalt skydd till panelen på den nya Cupertino-toppen. Jämfört med föregående generation klarar Victus faller från 2 meter på grova och hårda ytor. Detta är ett stort steg framåt, men för närvarande är Corning-paneler (från det senaste bakåt) fortfarande mottagliga för repor och mikro-repor. Men hur kan man erbjuda skydd också i den meningen? Svaret skulle komma direkt från det Äpple, med en lösning utformad för att gå till vid sidan av Gorilla Glass.

Den nya DLC-beläggning () skulle erbjuda extraordinärt motstånd mot repor men den viktigaste detaljen skulle beröra pris. Faktum är att man talar om en ökning på några centdärför – trots denna nyhet – kunde vi fortfarande välja en minimihöjning.

Uppenbarligen överväger Apple möjligheten att introducera denna pärla, men det är omöjligt att inte tänka på Xiaomi, OPPO, OnePlus och alla de olika kinesiska tillverkarna. De diamantliknande beläggning det kan vara ett ytterligare tillägg även för sina toppmodeller (och inte bara). En annan viktig detalj gäller DLC-teknikens egenskaper: dessa skyddande beläggningar har olika termiska och elektriska egenskaper, så de kan representera ett giltigt val inte bara på skärmar utan också på sensorer Och halvledare.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button