Foxconn slår på resultatet för andra kvartalet, brist på covid och chip kan påverka tredje kvartalet

Apple-partnern Foxconn rapporterade starka finansiella resultat för andra kvartalet, men säger att de kommer att behöva “vänta och se” om en ny ökning av fall av coronavirus kommer att påverka dess leveranskedja i Asien.

Under kvartalet april till juni rapporterade Foxconn en omsättning på 48,52 miljarder dollar, en ökning med 20 % jämfört med föregående år. iPhone-montörens nettovinst nådde också 1,07 miljarder dollar under perioden, högre än konsensusuppskattningar på 933,8 miljoner dollar, rapporterade i torsdags.

För det tredje kvartalet förutspår Apples leveranskedjepartner också en ökning på 3 % till 15 % av de totala intäkterna och en ökning med mer än 15 % i intäkter för sin hemelektronikverksamhet. På ett telefonkonferens i torsdags sa Foxconns ordförande Liu Young-way att uppskattningarna baserades på hur pandemin för närvarande utvecklas.

“Epidemisituationen verkar förvärras i Asien”, sa chefen. “Eftersom Asien är det viktigaste globala navet för IKT-komponenter, måste det övervakas noga om epidemin kommer att ha en inverkan på den övergripande leveranskedjan.”

För närvarande ökar COVID-19-fallen i ett antal länder i Asien, inklusive Filippinerna, Thailand och Malaysia – till stor del på grund av den mer smittsamma Delta-varianten. Som ett resultat börjar dessa länder implementera striktare hälsoriktlinjer.

Precis som andra konsumentelektronikföretag har Foxconn också gynnats av en ökad efterfrågan på teknik under den globala hälsokrisen. Även om pandemin har påverkat leveranskedjorna och förvärrar den globala komponentbristen, har Foxconn bara sett en relativt liten effekt på grund av stora partners som Apple.

Tillbaka i juli varnade Apple för att chipbrist kan börja påverka dess iPhone- och iPad-sortiment från och med september. Foxconn är dock fortfarande väl positionerat för att dra nytta av den kommande “iPhone 13”-serien, med nuvarande uppskattningar som tyder på att monteringspartnern kommer att bygga cirka 75% av nya modeller 2021.

På torsdagen indikerade en rapport att Foxconn kommer att börja bygga fabriker för elektriska fordonsdelar för att hjälpa till att kompensera en avmattning i smartphoneindustrin.

Relaterade artiklar

Back to top button