Foxconn kommer att bygga elfordonsfabriker i USA, Thailand

Från och med 2022 kommer Apples största iPhone-montör Foxconn att börja bygga elfordonsfabriker för att kompensera för den långsammare smartphoneindustrin.

Det taiwanesiska företaget försöker bygga fabriker i USA, Thailand och möjligen även i Europa. Foxconn förväntar sig att leverera komponenter för elbilstarter och påskynda produktionen.

“Våra planer är att påbörja massproduktion i USA respektive Thailand 2023,” sa Foxconns ordförande Young Liu till investerare i en vinstsamtal. “Förutom i USA och Thailand för vi också samtal med möjliga platser i Europa som en del av vår globala EV-fotavtrycksstrategi.”

Enligt , Foxconn är i förhandlingar med tre delstater i USA för att bygga elbilsanläggningar, och en av dessa stater är Wisconsin. Staten var tidigare mål för en fabrik för chiptillverkning, men kunde övergå till elfordon som en del av den nya strategin.

I Thailand har Foxconn samarbetat med det thailändska olje- och gaskonglomeratet PTT för att utveckla en plattform för el- och komponentproduktion. Den amerikanska fabriken kommer att betjäna kunder som Fisker i slutet av 2023.

Med “iPhone 13”-produktionen som startar senare i augusti är Foxconn fortfarande den största iPhone-montören. Företagets övergång till elfordon innebär att det kan bli en strategisk partner för tillverkning och montering av Apple Car.

Relaterade artiklar

Back to top button