Foxconn att ta på sig iPhone kamera komponent montering

Apples storleverantör Foxconn, ska ta på sig monteringen av iPhone-kamerakomponenter istället för att montera färdiga enheter.

Apple utvecklar kontinuerligt sina iPhone-kameror, med 2022 års “iPhone 15”-serie som förväntas lägga till ett nytt unibody-system. Kanske som förberedelse för det systemet har Foxconn enligt uppgift nu åtalats för att montera linser och andra komponenter, snarare än att köpa in färdiga kameramoduler från andra företag.

Enligt , Foxconn köper utrustning för kameramodulinspektion från det sydkoreanska företaget Hyvision System. Den är speciellt avsedd att inspektera justeringen av bildsensorer, vidvinkel-, ultravid- och teleobjektiv.

Tidigare köpte Apple förmonterade kameramoduler från företag inklusive LG InnoTek. Hyvision System ska enligt uppgift också tillhandahålla inspektionsutrustning till LG InnoTek, denna gång specifikt relaterad till 3D time of flight-moduler.

Det anses vara en kostnadsbesparande åtgärd. Inga ytterligare detaljer är kända, men att utöka Foxconns befintliga produktionslinjer till att omfatta montering av dessa komponenter är sannolikt mer kostnadseffektivt än att betala för separat montering i andra företag.

Separat har LG InnoTek rapporterats arbeta på en förbättrad zoomkamera för iPhone, kanske ett hopfällbart system som använder Samsung-komponenter.

Relaterade artiklar

Back to top button