fotovisare med öppen källkod för Windows –

NeeView är gratis och öppen källkod en bildvisare utvecklad av Ito Mistsuhiro som gör att vi kan navigera genom mappar med foton och visa oss två bilder samtidigt, som om de vore sidor i en bok. Den stöder de mest populära bildformaten som BMP, JPG, GIF, PNG, ICO och WIC-bilder. Den stöder också komprimerade filer som ZIP, RAR, 7z, LZH, CBR, CBZ, CB7 och mer. Dessutom innehåller det stöd för filer i PDF-format

Som en bra bildvisare har NeeView också möjligheten att anpassa nycklar och gester. Den innehåller funktioner för att flytta, rotera och skala bilder, samt ett förstoringsglasläge för att förstora foton. Appen också stöder helskärmsläge och går till och med med bildspel möjligheten att se bilder utan vår inblandning. Dessutom låter den dig spela upp videor samtidigt som den är kompatibel med Windows Media Player, inklusive formaten ASF, AVI, MKV, MOV, MP4 och WMV.

Visa bilder och spela upp videor med NeeView

Till skillnad från andra bildvisare vi kan hitta kännetecknas NeeView av närvaron av enkelt användargränssnitt detta hjälper oss att fokusera på bilderna utan att låta menyn laddad med paneler distrahera oss. Dess gränssnitt kommer att påminna oss om en webbläsare eftersom det har navigeringsknappar och ett adressfält. Dessutom har den en mörk bakgrund och två sidopaneler, en på varje sida av fönstret.

Det här verktyget har olika funktioner och kommer att ansvara för att visa information om den fotografiska filen vi tittar på, som namn, storlek, fotograferingsdatum, ISO och enheten vi använde för att fotografera. …

Rent gränssnitt utan distraktioner

För att börja titta på våra bilder, helt enkelt dra bilden i visningsprogrammet, även om vi också kan välja vår fil manuellt från fliken Arkiv i det övre vänstra hörnet och sedan klicka på Öppna. Vi kan se var och en av bilderna i mappen med hjälp av vänster och höger markörer eller med hjälp av vänster och höger knappar på vår mus. Längst ner finns dessutom ett skjutreglage som vi kan dra för att kunna växla mellan bilder, och som visar oss på höger sida av det totala antalet bilder i katalogen.

Om den här tittaren kan skryta med något är det på grund av möjligheten att samtidigt se två bilder. För att aktivera det kan vi klicka på fliken Arkiv i verktygsfältet och välja Två sidor, eller genom att använda kortkommandot Ctrl + 2. Men ärligt talat måste jag säga att i tester vi kunde inte visa två bilder samtidigt för även när den är aktiverad fortsätter den att visa oss en bild på skärmen. Dessutom har det Fullskärm ett alternativ som vi kan aktivera genom att trycka på F11 och glida alternativet genom att trycka på F5. På samma sätt kan vi i båda fallen aktivera dem från menyn Visa.

Inkluderar fotoredigeringsverktyg

I den vänstra rutan hittar vi Bokhylla ett alternativ som vi kan använda för att komma åt senaste mappar, och om vi klickar på dess treknappsmeny kan vi det ändra vystil , till list-, innehålls-, banner- och miniatyrläge. Här låter det oss också spara våra spellistor, ställa in sökinställningar och visa hela innehållet i den aktuella mappen.

I den högra kolumnen kommer vi att ha en knapp som visar oss information om bildegenskaper samt dess EXIF-data. Vi kommer också att ha möjlighet till en navigator från vilken vi kan köra några redigeringsuppgifter som t.ex rotera, skala, vända bilder etc. Dessutom har den en effektpanel med vilken vi kan ändra storlek på bilden, beskära den, fokusera eller lägga till effekter som som blur, bump, swirl och andra.

NeeView gratis nedladdning

NeeView är en helt gratis applikation med öppen källkod för Windows 10. Vi kan ladda ner den direkt från Microsoft Store, eftersom den är kompatibel med 32 och 64 bitar version. Detta är ett ganska lätt verktyg som det tar ungefär 25 MB på vår hårddisk och kräver inte mycket systemresurser för att fungera korrekt. Det faktum att vi kan ladda ner det från Windows Store försäkrar oss om att vi har att göra med ett program som är fritt från virus eller skadlig kod, så vi kan fortsätta med installationen på ett helt säkert sätt.

Utvecklare: NeeLaboratory

NeeView-alternativ

Om vi ​​letar efter en gratis fotovisare på marknaden har vi många alternativ, så du bör överväga följande NeeView-alternativ:

XnView

Det är utan tvekan den mest populära fotovisaren som också kan konvertera bilder. Den är kompatibel med över 500 bildformat. Den har också möjlighet att anpassa färg, ändra storlek på bilder, redigera metadata (IPTC, XMP), beskära foton, etc. XnView är ett gratis verktyg som vi kan ladda ner från vår webbplats.

IrfanView

Ytterligare en fullfjädrad bildvisare, kompatibel med över 90 format, som även inkluderar grundläggande redigerings- och retuscheringsverktyg. Det låter oss också konvertera bilder till andra format än originalet bland andra funktioner. IrfanView är en gratis applikation som vi kan ladda ner från den officiella webbplatsen.

ImageGlass

Denna bildvisare stöder över 70 format, inklusive allmänt använda format som JPG, PSD eller RAW. Dess huvudsakliga funktion är att den har en bärbar version, så det finns ingen anledning att installera den på vår dator. ImageGlass är en applikation som vi kan ladda ner gratis från utvecklarens webbplats.

Relaterade artiklar

Back to top button