förvandla Smart TV till en dum låda –

Attraktionen av en dum låda

Det är troligt att du har hört en användare klaga på varför skärmar med högsta bildkvalitet alltid är Smart TV … Dessutom kan du till och med ha varit en av dem. Och sanningen är att denna trend eller intresse gradvis ökar.

En av anledningarna var många smarta TV-tillverkares rörelse. De lade till ett antal ytterligare funktioner som t.ex som en annons eller informationsinsamling relaterat till innehåll som deras användare ser, timmars användning etc. som användarna inte gillade. Särskilt till alla som är mer misstänksamma mot sin integritet.

Tja, med tanke på avslaget från nästan alla TV-tillverkare som tror att bristen på Smart TV-funktioner är en distraktion från deras produkt, nu går Google och börjar testa “Basic”-läge, som kommer att bestå av att förvandla en smart TV till en dum box. Så de som inte vill använda eller dra nytta av alternativ som innehållsrekommendationer, tillgång till Google Assistant eller streamingappar från tredje part som Netflix Premium Videos etc. kommer att hitta en lösning i Googles smarta TV-system.

För när detta grundläge är aktiverat är det enda du har en skärm med tillgång till signalen den tar emot via antenn och satellit, eller innehåll som kan spelas upp via en extern videokälla ansluten via HDMI. Intressant? Tja, kanske inte för många, men för ett stort antal användare – ja.

Dessutom, eftersom det är ett läge, kan det aktiveras och avaktiveras när som helst. Så du ger inte upp alla de fördelar som Smart TV logiskt sett erbjuder, men om du av någon anledning tvivlar på om de spionerar på dig eller inte, behöver du bara aktivera och adjö.

Google TV i “basic” läge, vilka enheter kommer att erbjuda det

När det gäller detta grundläggande läge, eftersom det inte är en officiellt tillkännagiven funktion, vet vi inte exakt vilka enheter som kommer att erbjuda det eller inte. I nuläget förväntas det endast märken som TCL och Sony som använder Googles operativsystem på sina TV-apparater kommer att erbjuda det … Om andra produkter, som Chromecast själv med Google TV, och kanske inte om det här alternativet. Precis som Android-konsoler.

Beslutet att bara slå på dumt läge på tv-apparater är lika logiskt som uppenbart. Om de ska förvandlas till dumma enheter och de enda alternativen för att titta på innehåll är tunern och videoingången, så har inte en liten HDMI-dongel eller set-top box det heller, så det skulle vara precis som att ha den avstängd eller frånkopplad.

Hur som helst, den som letar efter en dum tv med högsta möjliga bildkvalitet verkar behöva söka bland toppmodellerna av dessa tillverkare som använder Google TV.

Relaterade artiklar

Back to top button