Fortfarande på SIM-låset för vissa Galaxy: blocket finns också i Amerika, men kanske är det mindre allvarligt än väntat

Note: We hope you enjoy reading this article: Fortfarande på SIM-låset för vissa Galaxy: blocket finns också i Amerika, men kanske är det mindre allvarligt än väntat

Vi såg igår den speciella situationen där vissa Samsung-modeller finns, som skulle vara bundna av ett visst block till SIM-kortet, vilket det skulle hindra dem från att användas med andra kort än de i den region där de ska säljas.

Intressanta modeller är: Galasy S III och S4, Galaxy Note II och Note 3Och Galaxy S4 mini, producerat sedan slutet av juli 2013.

Berättelsen har uppenbarligen väckt stor uppmärksamhet och uppenbarligen är den inte begränsad till bara en Europasom man ursprungligen trodde, men det innebär också Amerikavilket framgår av bilden ovan, postat i tråden om det på XDA. Just av det senare är det tydligt att SIM-låset i fråga är särskilt segt, och det är inte möjligt att inaktivera det bara genom att ange en upplåsningskod. I teorin borde man med root-behörigheter kunna komma på en lösning, men vi pratar fortfarande om en metod som upphäver garantinen metod som ännu inte har kommit.

Men det finns goda nyheter: det verkar som att låset i verkligheten inte aktiveras om smarttelefonen först slås på med ett SIM-kort från den region för vilken den har aktiverats. Enkelt uttryckt: du köper en italiensk Note 3 och aktiverar den med ett italienskt SIM-kort, sedan kan du använda det var som helst, med vilket SIM-kort som helst. Problemet uppstår genom att köpa en utländsk importmodell (i teorin skulle Europa vara bra, men inte utanför) och aktivera den med vårt SIM: i så fall borde det inte fungera.

Tanken skulle i själva verket vara att blockera de som försöker importera smartphones på mycket långt håll (kanske genom att utge dem som lokala), och sedan sälja dem vidare till förmånliga priser, eller de som vill tjäna pengar på att sälja en modell där det inte är förutsedda. Den svårfångade återförsäljaren bör först öppna paketet, aktivera smarttelefonen med ett lokalt SIM-kort och sedan stänga allt igen (i hopp om att kunden inte protesterar för de öppna förseglingarna, vilket är mycket osannolikt).

Det är uppenbart att Samsung dock inte har släppt officiella pressmeddelanden (bortsett från det tyska som sågs i går) i frågan, så för tillfället finns det inget officiellt ens i dessa sista överväganden, och frågan kan ännu inte sägas vara varken tydlig eller löst. Så vi måste bara vänta på en framtida Tryck släpp, som vi börjar tvivla på.

Relaterade artiklar

Back to top button