första tester visar dess prestanda –

GPU:n på M1-chippet överraskar i denna jämförelse

Toms hårdvara utförde dessa tester med verktyget GFXBench 5.0. Apple Metal API lanserades för att utföra dessa tester, och resultaten är mer än bra. Kort sagt, M1-chippet har presterat bättre än specialiserat GeForce GTX 1050 Ti eller AMD Radeon RX 560 grafik … Resultaten visar att den inbyggda grafikprocessorn i M1-chippet överträffade alla andra dedikerade grafikprocessorer.

I följande tabell kan du se de olika benchmarks som kördes och vid mätning av FPS erhölls en fördel i samtliga fall. Den enda skillnaden syns i Aztec Ruins High Tier uppspelningstest, där Radeon RX 560 tappar några bilder per sekund. Detta visar att renderingsmöjligheterna har överträffat alla förväntningar.

När du gör dessa jämförelser, kom ihåg att Nvidia och AMD GPU:er är något föråldrade sedan tre år tillbaka och inte är de bästa i företagets sortiment. Men detta förtar inte studiens trovärdighet, eftersom vi säger det GPU:n på den nya 13-tums MacBook Pro med M1-chip är integrerad snarare än dedikerad. Detta har viktiga konsekvenser eftersom chipstorleken inte är densamma som resursförbrukningen.

De två grafikkorten de jämfördes med förbrukar 75W, vilket är uppenbart att den bärbara datorns batteri inte kommer att kunna tillgodogöra sig i längden. När det gäller chipstorlek och kostnad är M1 utan tvekan fantastisk. Speciellt redan från början när en GPU med Intel-teknik integrerades i äldre Mac-datorer är det nu möjligt att få bra resultat på dessa nya datorer.

I dag Apples M1 GPU-design är ett mysterium … De ville inte avslöja hur de nådde en sådan teknologisk milstolpe och att detta är en enkel början på allt som ska hända under de kommande generationerna. Det enda de offentliggjorde är att den har åtta kärnor som kan hantera 25 000 trådar samtidigt, vilket är nödvändigt för korrekt rendering. Dessutom har prestandan också krypterats till 2,6 teraflops, vilket utan tvekan är ett värde som kan undgå många användare.

CPU testade också

På tal om processorn, de första testerna i Cinebench R23 lämnade också en behaglig smak. Med denna programvara kördes prestandatestet över en längre tidsperiod. Poängen som erhölls i multi-core-läget var 7508, och i fallet med single-core-läget var det 1498. I det här fallet, jämfört med elfte generationens Intel-processor, är prestandan nästan densamma.

Jämfört med andra datorer bör det noteras att den får lägre poäng än 2019 16-tums MacBook Pro. I synnerhet fick 8818 poäng, medan den hade den största möjliga konfigurationen. Självklart måste vi i dessa fall också ta hänsyn till skillnaden i pris som finns mellan en Mac med maximal processor och en Mac med ett M1-chip.

Relaterade artiklar

Back to top button