första insikter om VR-headset –

Bästa virtuell verklighet

För närvarande PlayStation VR visade sig vara ett mycket intressant tillägg för att njuta av några av de enastående PS4-spelen på ett ännu mer uppslukande sätt, och det beror på att spel som Resident Evil VII eller Superhot VR ser helt annorlunda ut än deras borttagna version.

Sony är starkt engagerade i virtuell verklighet och någon gång kommer det att finnas en ny version utvecklad för företagets nya konsol, men vid det här laget var vi inte säkra på vilka förbättringar denna framtida modell skulle innehålla för att förbättra produkten. Jo, Sony har talat, och i sitt inlägg på den officiella PlayStation-bloggen ville Hideaki Nishino ge den första touchen av den framtida produkten.

En anslutningskabel

Nishino klargjorde det efter att ha lärt sig mycket efter lanseringen PS VR för PlayStation 4 Nästa generations glasögon kommer med en enda anslutningskabel för att underlätta installationen. Detta var särskilt tråkigt på den nuvarande modellen, eftersom HDMI-kontakten var ansvarig för att dubbla signalen för att skicka bilden till både TV:n och glasögonen.

Det kräver också en nätadapteranslutning, för att inte tala om kabeln som ansluter glasögonen till hela switchen. Kort sagt en labyrint av kablar som har lämnat många användare med huvudvärk.

Tja, det ser ut som att PS5 PS VR kommer att fungera med en enda sammankopplingskabel, en kabel som förmodligen kommer att vara en USB-C-kabel som vi kan ansluta direkt till framsidan av konsolen.

Mer upplösning och synfält

Å andra sidan är en annan av de noterade nyheterna relaterad till bildkvalitet, eftersom vi pratar om förbättrad upplösning och synfält , något som skulle tillåta oss att fördjupa oss ännu mer i denna virtuella värld och undvika lidandet som bryter av från verkligheten, titta på skärmen framför våra ögon.

Nytt styrsystem

Styrenheter för VR-rörelser kommer också att förbättras. Hideaki pratar om en ny kontroller baserad på många DualSense huvudfunktioner , en kontroller som sticker ut för sin taktila vibration och adaptiva triggers som utan tvekan kommer att ta känslan av beröring till en ny dimension.

Vi får vänta

Kort sagt, det ser ut som att de element som kommer att utgöra denna nya PlayStation VR ser ut att göra ett ganska viktigt generationssteg framåt, så vi ser fram emot att se de nya funktionerna officiellt. Tyvärr var Sony snabba med att förtydliga att vi inte kommer att se dem 2021, så förvänta dig inte att det blir en julklapp. Nästa virtuella verklighet väntar.

Relaterade artiklar

Back to top button