Första cannabisleveransappen landar på App Store efter policyändringar

Den första appen som erbjuder cannabisleverans har lanserats i App Store, en månad efter att Apple ändrade App Store-policyer som tillåter appar som hanterade försäljning via lagliga dispenser.

Apple gjorde en ändring av App Store-policyerna den 7 juni och introducerade många ändringar i reglerna om vad appar som erbjuds för nedladdning kan göra. Bland förändringarna var en uppmjukning av restriktionerna för försäljning i appar från licensierade och lagliga apotek och cannabisdispenser i områden där de är tillåtna, och det har tagit drygt en månad för den första appen att komma som drar fördel av den förändringen.

Eaze är den första appen som finns på App Store som kan underlätta köp och leverans av cannabis i USA. Medan Eaze har erbjudit försäljning via sin webbplats, anses den nya appen vara bekvämare, eftersom samma transaktioner kan utföras utan att leda användarna till en webbläsare.

Appen inkluderar registrering, ID-verifiering, hanterar betalningar och kvitton på beställningar, samt on-demand-leverans och orderspårning. Försäljningen är begränsad till personer som är 21 år eller äldre, och med flera verifieringar av kund-ID under hela köp- och leveransprocessen.

För att hålla tjänsten laglig skyddar appen köp till jurisdiktioner där cannabis är lagligt. För närvarande levererar tjänsten över Kalifornien och kommer att börja levereras i Michigan senare i juli.

“Eaze har alltid handlat om att använda den senaste utvecklingen inom teknik för att göra shopping för legal cannabis mer tillgänglig”, säger Eaze vd Rogelio Choy. “Det är svårt att överskatta hur viktigt detta är för vårt företag och branschen.”

Medan Apple har varit progressiva när det gäller att tillåta appar för försäljning av cannabis i App Store, förbjuder Googles Play Butiks policy direkt appar som tillåter försäljning av marijuana eller relaterade produkter, “oavsett laglighet”.

Relaterade artiklar

Back to top button