Första bilderna från rymdteleskopet James Webb

Måndagen den 11 juli, USA:s president Joe Biden, har avslöjat den första bilden från rymdteleskopet James Webbdetta som tidigare NASA-evenemang i samband med European Space Agency (ESA) och Canadian Space Agency (CSA).

Är Bild hämtad från NASA:s James Webb rymdteleskopär den djupaste och skarpaste infraröda bilden av det avlägsna universum hittills.

Detta djupa fält, taget med nära infraröd kamera (NIRCamför dess förkortning på engelska) av webbär en sammansatt bild gjord av bilder i olika våglängder, med totalt 12,5 timmars exponeringsom når större djup i våglängderna för det infraröda än de djupaste fälten i Hubble Space Telescope (även känt som SMACS J0723)vilket tog veckor att uppnå.

Twitter-användare Eurekablog och ita_dc, i sina konton, har publicerat några bilder som jämför dessa bilder av utrymme som erhållits från Rymdteleskopen Hubble och Webbsom vi lämnar dig nedan:

Det kompletta galleriet med bilder från rymdteleskopet James Webbkommer att avslöjas i en online-sändning som NASA kommer att genomföra i samband med de andra rymdorganisationerna som nämns ovan.

Om du är intresserad av att följa denna sändning lämnar vi all information till dig för att njuta av detta evenemang.

Sändningsdatum och tid

Alla bilder och information som erhållits från rymdteleskopet James Webb kommer att släppas via en onlineöverföring under idag 12 juli från 10:30 (Chiletid).

Hur man följer sändningen

Sändningen kan följas från webbplatsen: https://webbtelescope.org/news/first-images

Det går även att följa alla liveevenemang som arrangeras av NASA på hans officiella YouTube-konto

Relaterade artiklar

Back to top button