Forskare skapar plåster för att läka brutna ben på veckor –

Dessa tekniker används dock ofta i mycket skrymmande strukturer , även om det finns andra användbara uppfinningar för medicin som är små i storlek.

Ett sätt att läka sår på kroppen är att använda elektriska stötar, och ett team av forskare har utvecklat plåster som hjälper till att leverera denna el. Detta kan till och med gälla brutna ben.

Elektrisk stimulering för sårläkning

Nuförtiden, för att applicera elektricitet på brutna ben, kirurgi krävs där elektroder kommer att placeras i det drabbade området, som kommer att ansvara för tillförseln av elektrisk ström. När såret har läkt andra operationen skulle behöva göras igen för att ta bort dessa elektroder.

Dessa små fläckar skulle vara bra mycket enklare alternativ De som ansvarar för denna utveckling finns i USA, närmare bestämt vid University of Wisconsin-Madison.

Dess användning väldigt lätt: som ett plåster, appliceras detta plåster på området där frakturen är och applicerar elektrisk stimulering på benet. När hela läkningsprocessen är klar kommer detta plåster att absorberas av människokroppen själv utan någon fara eftersom det är tillverkat av biologiskt nedbrytbart material.

Varje gång vi har en fraktur råder läkare oss att vara helt lugna, men den här lilla enheten använder energin som genereras av människokroppen när den flyttas till en annan plats. omvandla det till el som skickas till det drabbade området.

Läkande, lättare och snabbare

Frakturer tar vanligtvis lång tid att läka medan offret väntar på att benet ska läka och kan flytta det igen utan problem, för att undvika smärta eller obehag som kan uppstå. Denna patch kan också förkorta läkningstiden.

Fraktur

Flera försök har utförts på djur. Till exempel hos råttor med brutet ben läkte såret på en och en halv månad, något mycket snabbare än med någon annan metod.

Denna enhet har ännu inte testats på människor, men det förväntas att andra funktioner som utförs av människokroppen kan användas för att generera energi. Denna produkt skulle vara enorm hjälp inom en snar framtid och kommer att underlätta både läkarnas arbete och tillfrisknandet av patienter.

Relaterade artiklar

Back to top button