Försiktig! Senaste iPhone-bedrägeri som utger sig för Apple –

Det kostade honom 1 500 dollar att imitera Apple.

Huvudpersonen i denna berättelse är Donna Francis från Pennsylvania. Denna Apple-användare kontaktade företagets supportnummer, som han hittade på webbplatsen, eftersom han tidigare hade fått ett samtal från den officiella Apple Distribution Store. Eftersom de inte hade någon teknisk supportavdelning rekommenderade de att kontakta Apple själva. Efter att ha gett flickan olika personliga detaljer, hänvisade hon honom till en annan person, som enligt användaren sa till honom följande:

Vill inte slösa tid, folk från Ryssland och Kina hackar ditt konto. De tog precis $5 000 från ditt konto.

I det ögonblicket, av rädsla för att det var absolut verkligt, började Francis lita på den här mannen och hans föreslagna lösning på problemet med stöld. Specifikt gav han honom tillåtelse att installera programvara på en iPhone som skulle fungera som en fjärrkontroll. När han tillträdde gick han direkt till bankappen och när Francis frågade varför han fick tillgång till denna information sa han till honom att det var problemet.

Innan du visste om det skickade hackaren alla pengar från användarens konto till ett annat. Och på frågan varför han överförde pengar slutade samtalet med att alla dessa pengar förlorades.

Tidiga rapporter tyder på att samtalet avlyssnades av en hackare när han kontaktade Apple. Detta är den mest logiska situationen som kan uppstå, eftersom om en användare ringde den officiella kundsupporttjänsten genom att plocka upp telefonen från själva webbplatsen, kunde bara en expert avlyssna honom. Även om det finns en misstanke om att användaren kommer att ringa tillbaka till det nummer som han tidigare ringt och som han inte svarat på. Här kommer vi att prata om en annan typ av bedrägeri och inte om kapning av kundtjänst.

Till en början menar utredningen att denna avlyssning inte kan ges, än mindre stjäla en så liten summa pengar. Det utreds nu för att ge tydliga slutsatser, även om detta system a priori inte längre registrerades.

På så sätt kan du skydda dig från dessa “attacker”

Du bör alltid vara mycket uppmärksam på allt som kan hända när vi använder teknik. I det här fallet är listigheten från hackarens sida, som äntligen uppnådde sitt mål, viktig. Du bör alltid komma ihåg att du bör vara misstänksam mot nästan allt som verkar misstänkt för dig. Först och främst bör du alltid komma ihåg att supporten aldrig kommer att be dig installera fjärrkontrollprogramvara och kommer att be dig gå till Apple Store i händelse av problem. Dessutom har företaget självt ingen information om de tar ut pengar från ditt bankkonto, eftersom det inte tillhör dem.

Kort sagt, du bör alltid undvika att ringa okända nummer och inte installera konstiga program som du inte kan kontrollera själv, eftersom något liknande det vi ser just nu så småningom kan hända dig.

Relaterade artiklar

Back to top button