försäljningstillväxt för den kinesiska jätten –

Xiaomi närmar sig redan topp 1-försäljningen

När det kommer till teknik tar Xiaomi utan tvekan den nuvarande marknaden med storm. Det framgår av en färsk rapport publicerad av konsultföretaget GFK. Vozpópuli hade tillträde. Detta visar hur ett kinesiskt företag 85% tillväxt i mobiltelefonförsäljning, placera den på andra plats på världsrankingen. För det första är detta Samsung. Försäljningen av detta företag ökade också med 21%, medan Apple ligger kvar på tredje plats med tillväxt också med 22%. Ingen av dessa försäljningar har sett den minska, men detta understryker verkligen tillväxten som ses med Xiaomi, som har överträffat Apple i denna ranking.

Men självklart ska du aldrig stanna i försäljningen. Även om många människor har noterat denna försäljningsökning måste vi gå lite längre. Om du tittar på värdet på vart och ett av företagen kan du tydligt se hur mycket Apple är överlägset Xiaomi. Du behöver bara göra en Google-sökning efter börsvärde för att se att Apple var det första företaget som gjorde det överstiger värdet av 1 biljon dollar … Detta är vad Xiaomi är långt ifrån sin affärsmodell.

Kan Xiaomi och Apple verkligen konkurrera?

Båda företagen säljer ett brett utbud av mobila enheter, men det finns verkligen många skillnader mellan dem. Kvaliteten på produkten, och särskilt utbudet den säljer, gör att det finns en rejäl klyfta mellan de två företagen. Xiaomi är mycket fokuserat på en bredare publik som intresserad av att inte lägga för mycket pengar på mobil kommunikation. Det är därför han har ett stort antal enheter till ett mycket lågt pris. Så är inte fallet med Apple, som är väldigt fokuserat på avancerade iPhones med inte så billiga priser. Detta gör dem till företag som inte kan konkurrera som sådana.

Det är tydligt att Xiaomi kommer att ha mer försäljning och mer användartillväxt eftersom det finns många människor som skulle vilja använda en mobil enhet till ett rabatterat pris. Men huvudfrågan vi ställer oss är: båda företagen kostar lika mycket. Så är uppenbarligen inte fallet, eftersom köpkraften för användare som gör inköp är olika för varje företag. I Apples fall kan du hitta användare som är mer tekniskt kunniga samt mer köpkraft. MED

Dessutom bör det också noteras att företaget sedan grundandet av Apple har fokuserat på ett mycket litet antal enheter, medan Xiaomi har ett brett utbud av många kategorier. Från riskokare till dammsugare, detta är vad som kan hittas i Xiaomi-butiken och genererar uppenbarligen mycket mer intäkter. Till detta kommer att iPhones fortsätter att vara de mest sålda enheterna på marknaden. Men eftersom det finns flera modeller är det uppenbart att han inte kan “sopa” alla enheter i allmänhet bland konkurrenterna.

Relaterade artiklar

Back to top button