Förlamade människor kommer att kunna prata igen med detta hjärnimplantat –

Den här gången gick historien in University of California eftersom detta var första gången en förlamad person kunde tala igen tack vare ett implantat som satts in i hjärnan.

Den här patienten fick en huvudskada för mer än tio år sedan och kunde bara prata med ett skrivverktyg. Denna person är 30 år gammal, så möjligheten att komma till tals igen så ung ålder är av stor betydelse för honom.

Det här är en ny enhet, framgång

Även om han kan tala lite över 40 ord så är det det Framgång, eftersom det här systemet är helt annorlunda än allt som har gjorts tidigare för att hjälpa förlamade människor att uttala ord.

Det fungerar så här: Detta implantat undersöker de områden i hjärnan som är ansvariga för talet. Så även om en person inte fysiskt kan röra munnen, är denna enhet skickar signaler till halsen för att göra ljud. Detta i motsats till andra enheter som har använt skärmar och bokstäver för att hjälpa dessa människor att tala.

Det krävs att denna enhet implanteras i patientens hjärna kirurgi … Ett tag fördes register över hur hjärnan betedde sig och senare skapades ett slags nätverk som hjälpte till att översätta vad personen försökte säga.

Det visades att de olika frågor som forskarna ställde till patienten kunde besvaras av patienten. korta men hela meningar.

Stor potential, men den behöver förbättras

Detta är en teknik med stor potential för framtiden och det kan hjälpa alla som kommer att ha svårt att tala i framtiden.

Det är dock fortfarande nödvändigt att försöka optimera systemet så att det ger utmärkt prestanda, eftersom det bara uppnåddes noggrannhet över 70 % i alla utförda tester.

Tack vare en rad nya förbättringar som t.ex införande av ny information i en implantatdatabas eller gränssnitt som hjälper till att bättre förstå vad någon har i åtanke och en lämplig översättning av implantatet, förväntas denna enhet fungera kan förbättras snart.

Fler människor förväntas dra nytta av denna tekniska innovation och dra nytta av dessa nya tester för att prova optimera implantatet och se till att dessa drabbade människor kan uttrycka alla ord de kan säga.

Relaterade artiklar

Back to top button