Förhindra att Microsoft Edge startar automatiskt med Windows –

Vi måste komma ihåg att nuförtiden har allt som har med webbläsare fått stor betydelse. Den främsta anledningen till allt detta är för att det är den typ av applikationer som vi använder mer och mer med tiden. Antingen på en mobiltelefon eller på PC för att navigera på Internet använder vi ständigt de webbläsare som vi kommenterar.

Medan företag som t.ex Mozilla eller så har Google sina egna appar av den här typen, med Firefox och Krom Det kan inte finnas mindre Microsoft. Katastrofen han drabbades av med den första Edge som lanserades med Windows 10 var dock betydande. Det var därför han nästan var tvungen att ta sig an den andra versionen av Edge-projektet. Den här, redan baserad på den använda Chromium-motorn Google lucky chrome, det är något annat. Naturligtvis, som med den första, vill Redmond att vi ska använda denna programvara på Windows, inte alla andra i branschen som förväntat.

Men trots att de har förbättrats avsevärt jämfört med den första versionen föredrar många användare att använda andra tredjepartserbjudanden i detta avseende. Du bör veta att den tidigare nämnda Edge är en av de mest använda webbläsarna på både PC och mobiltelefoner.

Ta bort Edge Launch från Aktivitetshanteraren

Men, naturligtvis, Microsoft själv försöker uppmuntra dess användning, särskilt på Windows baserat på datorer. För att göra detta är en av standardåtgärderna att automatiskt starta detta program tillsammans med själva operativsystemet. Detta kräver förstås en extra tidsperiod, som läggs till resten av komponenterna som börjar med operativsystemet när vi slår på det.

Så kanske, om vi inte ska använda det, är det bekvämt att avaktivera Windows-start i Edge så att det inte startar tillsammans med operativsystemet. Därmed skulle vi kunna påskynda inloggningen, vilket märks särskilt på äldre datorer. Låt oss säga att det finns flera sätt att uppnå detta, till exempel från uppgiftshanteraren. Genom att göra det kunde vi stoppa Edge att köra i bakgrunden när operativsystemet startar.

Därför kan vi öppna ovannämnda Task Manager med kortkommandot Ctrl + Shift + Esc … Så fort ett nytt fönster dyker upp på skärmen måste vi gå till fliken “Start”, där ett antal program kommer att dyka upp. Det här är de som initialt startar varje gång vi startar Windows. Men vi kan aktivera eller inaktivera dem för detta eller inte. Det här är vad vi ska göra med Edge nu. Därför behöver vi bara hitta motsvarande post i programmet och avaktivera den genom att högerklicka på den.

regionsadministratör Tari

Inaktivera start av Edge från File Explorer

Om vi ​​vill pröva ett alternativt förslag i samma mening kan vi också pröva. I det här fallet måste vi gå till den populära File Explorer som vi definitivt kommer att använda dagligen på Windows-datorer. För att öppna den gör vi till exempel med kortkommandot Win + E. Här är det första vi gör att gå till fliken “Visa”, där vi kommer att ha möjlighet att aktivera alternativet “Gömda föremål”. Som du kan föreställa dig kommer detta att tillåta oss att se dessa systemfiler och mappar som Windows 10 döljer för oss som standard så att vi inte kan röra dem. Men i det här fallet kommer vi att behöva dem, så vi kommer att aktivera det.

undersöka ögonen

När vi väl har gjort de nödvändiga ändringarna så att Edge inte öppnas automatiskt med Windows kan vi inaktivera det igen om vi vill. Då kan vi befinna oss på väg till disken som intresserar oss i det här fallet, nämligen:

C: /Users/USUARIO/AppData/Local/Packages/Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe/AC/MicrosoftEdge/User/Default/Recovery/Active

Här hittar vi serien filer som hör till från Microsoft egen webbläsare. Nåväl, nu behöver vi bara ta bort alla, bara de som finns i den här mappen. Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar dem om problemet uppstår senare. Därför kan vi flytta dem till en annan plats eller köra igenom. För att slutföra behöver vi bara starta om Windows 10 för att ändringarna ska träda i kraft.

Explorador kant

Ta bort Edge från Windows Startup med grupprincip

Det är värt att nämna att den här andra metoden vi kommer att visa dig, även om den är den mest effektiva, kommer vi inte att kunna implementera den i alla versioner av Windows 10. Och det är vad vi behöver tillgång till gruppolicy. system, något som vi till exempel inte hittar i hemmaversionen, men ja i Pro. Det första vi behöver veta här är att för att komma åt det här objektet som vi kommenterar måste vi öppna fönstret Kör. Vi uppnår detta med hjälp av tangentkombinationen Win + R.

Skriv kommandot i dialogrutan som visas på skärmen gpedit.msc och tryck på Enter-tangenten. Detta tar oss direkt till fönstret Local Group Policy Editor. Tja, i den vänstra rutan måste vi gå till avsnittet Datorkonfiguration / Administrativa mallar. Flera alternativ kommer att visas här, men i den högra rutan befinner vi oss för närvarande under Windows-komponenter / Microsoft Edge.

Här hittar vi ett antal alternativ, som alla gör att vi kan anpassa Microsofts webbläsare för att passa våra behov. I det fall som intresserar oss i dessa rader måste vi hitta en post som lyder Tillåt Microsoft Edge för att starta tidigare vid Windows-start. Vi dubbelklickar på den för att öppna och vi behöver bara ändra dess status. I fönstret som visas klickar du på alternativet Inaktivera.

edge Directivas

Relaterade artiklar

Back to top button