fördelarna de ger när du arbetar på distans –

Inför möjligheten att eliminera behovet av ytterligare företagshårdvara genom att använda ett virtualiserat skrivbord i Windows, ger det inte en säkrare, mer produktiv upplevelse som kan nås när som helst, var som helst.

Vad är molnskrivbord

När vi pratar om stationära datorer i molnet menar vi inte stationära datorer som inte är fysiskt placerade på vår dator, utan är lagrade på en central server som vi kan fjärråtkomst … På så sätt kan vi alltid komma åt allt innehåll som vi har på den från vilken enhet som helst, med en upplevelse som liknar att använda ett fysiskt skrivbord. Detta är särskilt användbart i en arbetsmiljö där distansarbete har varit ganska populärt under det senaste året.

Escritorio viryuales

Så med stationära datorer i molnet kommer vi att göra det möjligheten att komma åt våra arbetsverktyg utan att behöva sitta vid kontorsdatorn, och allt detta på distans från var som helst och från vilken dator som helst. Därifrån kommer vi också att ha tillgång till lagring, applikationer, processer etc., med en upplevelse som liknar vad vi skulle ha framför en fysisk dator.

Fördelar med att använda dessa tabeller

När vi pratar om fördelarna med att använda stationära datorer i molnet är den främsta mycket säker och isolerad eftersom alla applikationer är installerade på en fjärrserver eller i molnet, och inte från den fysiska dator vi arbetar på. Detta minskar alla risker förknippade med virus, skadlig programvara, datastöld eller att vår dator går sönder. Ingen risk för dataförlust eftersom allt styrs från en enda mittkonsol.

Vi får även en rad andra förmåner som t.ex undvika operativsystemversioner och patchar … Vi undviker också behovet av att känna till vår dators hårdvara, möter kompatibilitetsproblem med program, och utför därmed alla uppgifter från vilken enhet som helst och var som helst. Dessutom, när det gäller miljö, kan värdbaserade virtualiserade servrar och stationära datorer erbjuda stor energieffektivitet , energibesparingarna är mycket högre än med konstant användning av datorer på kontoret.

Men allt är inte bra i molndatorer. Som ofta är fallet med allt, så har de också gjort det begränsningar detta bör beaktas. Den största nackdelen är att systemet som ansvarar för att stödja virtualisering måste vara mycket kraftfullt, eftersom det kräver tillräckliga resurser för att köra det. Därför måste bland annat processorn, disken och RAM-minnet vara i nivå om vi inte vill att användarupplevelsen definitivt ska försämras.

Relaterade artiklar

Back to top button