Fördelar med betald programvara framför programvara med öppen källkod –

Oavsett om det är text- eller fotoredigerare, konverteringsprogram video- , P2P-klient, antivirus eller webbläsare vi brukar hitta många alternativ. Som många av er säkert redan vet från första hand finns det flera parametrar som vi måste ta hänsyn till förutom deras typ av användning. Samtidigt måste vi fundera på om vi vill att det ska vara komplext eller enkelt, och ännu viktigare, till exempel betald eller öppen källkod.

Det är sant att programvara med öppen källkod har vuxit enormt under de senaste åren. Till stor del beror detta på kvaliteten på de lösningar vi kan använda för tillfället och som passar alla typer av sektorer. Men naturligtvis, hur kunde det vara annorlunda, eftersom det har varit i flera år, finns fortfarande kommersiell eller betald programvara. Faktum är att vi kan hitta spel som är riktigt prisvärda, eller andra som är mer kraftfulla och professionella, endast tillgängliga för ett fåtal.

Dessutom kommer vi i dessa rader att prata om några vanliga Fördelar vad dessa betalningsprogram erbjuder oss i jämförelse med program med öppen källkod. Det vi ska kommentera kan inte generaliseras till alla mjukvarulösningar som vi kan använda idag, men det är inte ovanligt om vi jämför båda metoderna.

De har mer avancerad support, till och med 24 timmar

En av fördelarna med dessa betalningslösningar jämfört med lösningar med öppen källkod är det stöd de erbjuder. Tänk på att dessa betalningslösningar ofta har ett omfattande utvecklingsteam. De tillhör också ett stort företag med en bra massa anställda, så de har bara en avdelning för kundservice. Faktum är att vissa av dessa företag erbjuder support 24 timmar per dygn dag, även om vi där är begränsade till mer affärsanvändning.

Uppdateringar är vanligtvis större och oftare

Dessutom, eftersom vi betalar för denna mjukvarulösning, kräver den effektivare underhåll och förbättringar. Det är därför vi ofta får uppdateringar nästan konstant från dessa betalas eller kommersiella program, något som tenderar att vara mer tidsmässigt när det gäller Öppen källa … Och samtidigt måste vi komma ihåg att projekt med öppen källkod ofta består av team frivilliga eller föremål för donationer från deras användare. I denna mening kan de inte konkurrera med stora en reklamfilm programvara. Av företag

De löper mindre risk att utrotas.

Och det vi kommenterar gäller lika mycket för framtiden. projekt … Så länge betalningsprojektet har kunder som betalar för det fortsätter det, eller åtminstone har fler alternativ, så är det inte fallet med Opensource. Och faktum är att ett projekt med öppen källkod oftast överges plötsligt, trots att det i många fall håller hög kvalitet.

Relaterade artiklar

Back to top button