förbättringar av webbläsarens sekretess och säkerhet –

Det första året av Edges liv var … konstigt. På grund av pandemin spenderar användare mycket mer tid på internet, vilket också ökar faran. Så småningom har nya Edge anpassat sig till användarnas behov och erbjuder grundläggande säkerhet och integritetsskydd i bakgrunden för alla som väljer det. Och nu, med den nya 88-releasen, kommer vi att hitta många nyheter som kommer att hålla dig på samma väg.

Vad är nytt i Edge 88

Precis som konkurrenten Chrome har Microsofts nya webbläsare genomgått viktiga förändringar för att hjälpa oss att upprätthålla den grundläggande säkerheten för våra onlinekonton. Den första av nyheterna som vi hittar i denna nya version är lösenordsstatusövervakning … Således, precis som andra webbläsare, kommer den nya Edge att meddela oss när våra lösenord finns i stulna databaser och kommer att uppmana oss att enkelt ändra dem.

Dessutom har Microsoft äntligen inkluderat pålitlig lösenordsgenerator … Vi kan använda det varje gång vi går för att registrera oss på en webbsida eller för att ändra lösenorden på webbplatser som har ett sårbart lösenord och som kan äventyra vår onlinesäkerhet.

Denna nya version av webbläsaren introducerar också nya, lättförståeliga funktioner. hantera data och integritet … Vi kommer att ha mycket mer kontroll över de cookies som webbplatser skapar och lagrar (och hur man tar bort dem), såväl som nya sekretessalternativ som är mycket tydligare och lättare att förstå för att kunna välja vilken integritetsnivå vi vill ha när vi är anslutna till Internet…. Tillräckligt förvirrande alternativ.

InPrivate-läge ändrade också standardintegritetsnivån till Strict. Och Edge erbjuder en ny möjlighet som gör det möjligt för oss ändra DNS-servern i själva webbläsaren som vi vill använda, att kunna välja en säker och anonym server som kommer att användas exklusivt för vår visning (utan att byta operativsystem).

Andra viktiga nyheter som vi hittar i den här nya versionen av webbläsaren:

  • Ett nytt sökfält är nu tillgängligt.
  • E-postmeddelanden visas på webbläsarens hemsida.
  • Vi kan synkronisera historik och flikar.
  • Många förbättringar och nya funktioner för macOS.
  • Kantikoner ser nu mycket renare ut.
  • Sleeping Tabs är nu tillgängligt för att spara CPU och RAM.
  • Stöd för teman.

Precis som Chrome 88 tar den nya Edge 88 också bort Flash från webbläsaren och blockerar alla FTP-anslutningar. Naturligtvis har olika krascher också fixats för att lösa specifika problem när du använder Edge.

Ladda ner och uppdatera

Denna nya version av webbläsaren är nu tillgänglig för alla användare.

De av oss som använder den senaste versionen av Windows 10 kommer redan att ha Edge installerat som standard i webbläsaren, eftersom Microsoft redan har ersatt den klassiska Edge. Den här webbläsaren, liksom Chrome, uppdateras automatiskt utan några ytterligare steg, så naturligtvis har vi redan den här nya versionen. Vi kan kontrollera detta i inställningarna i ” Om Microsoft Edge ” kapitel.

De som inte redan har den här webbläsaren installerad bör söka efter den i Windows Update eller kontrollera om de använder en uppdaterad version av operativsystemet. Det är inte möjligt att ladda ner Edge och installera det manuellt som tidigare, bara om vi använder ett system som Windows 7 eller 8.1, i vilket fall vi kan ladda ner den senaste versionen. från webbplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button