Förbättrar det din totala prestanda? –

Om du ser att din kontorsdator är för långsam kanske lösningen är att ersätta lagringen med en baserad på en SSD, inte bara kommer din dator att få hastighet, utan även prestanda, och du kommer inte att misströsta så mycket.

Vad menar vi med låg prestanda och vilka fel innebär det?

Lågpresterande datorer är en dator som inte kräver mycket processorkraft för att köra den, vilket innebär att den använder processorer, grafik och andra element som, även om de inte kommer att vara tillräckliga för mer komplexa applikationer som spel, videoredigering, eller 3D. modellering.

Vi tenderar att förbise när vi köper datorer för dessa miljöer, med komponenter av sämre kvalitet och till och med mycket långsamma. Detta är inte första gången någon har haft en dator för att utföra sådana uppgifter med en anemisk 5400 RPM hårddisk som negativt påverkar dess prestanda.

Bara för att vi inte behöver en nästa generations processor med ett stort antal kärnor och en hög klockhastighet betyder det inte att vi inte ska titta på prestanda hos andra komponenter, speciellt lagringsenheten.

SSD gör en lågkostnadsdator snabbare än en hårddisk

Inom datorer finns det en princip att hastigheten för exekvering av en instruktion beror på de data som den kontrollerar, så om samma data finns i RAM, hårddisk, solid-state-enhet eller en vanlig hårddisk, kommer prestandan inte att alltid vara densamma.

I en minneshierarki, på grund av karaktären hos konventionella hårddiskar, är de långsammare att komma åt data än SSD-enheter, även när de använder samma gränssnitt, såsom SATA. Det är därför vi alltid ser en förbättring av prestanda när vi byter ut en typ av lagring med en annan.

Men vi brukar tro att när du använder SSD-enheter för högpresterande applikationer, låt oss berätta att den här associationen är falsk och bäst av allt, om du kan välja mellan en SSD så kommer du att göra det.

Med en SSD sparar du tid och därmed prestanda

En av de saker som händer i många arbetsmiljöer där datorer med låg prestanda används, särskilt på kontor och skoldatorlabb, är datorernas starttid. Den latens som är förknippad med hårddiskarnas långsamhet och latensen de ger för hela processen.

Detta händer inte med en SSD, eftersom starttiderna är mycket kortare och du sparar minuter av arbete. Det kanske låter som en liten sak, men om du har ett kontor med flera datorer eller ett klassrum, då när du räknar tiden det tar för datorer att slås på i slutet av året, är det timmar av lärande eller ett jobbförlust.

Även om du arbetar hemifrån och därför är dedikerad till att arbeta på distans, innebär en ökad hastighet på din dators dataåtkomst en betydande produktivitetsökning, vilket kan leda till besparingar i pengar eller färre timmars arbete.

Vilka alternativ har jag för att installera en SSD på min low-end PC?

Om ditt kort är relativt nytt har det förmodligen platser för att installera M.2-moduler. Om inte kan du installera en av 2,5 SATA SSD:erna på marknaden.

När det gäller bärbara datorer så har vissa av dem M.2-gränssnitt för expansion, så vi rekommenderar att du installerar den här typen av hårddisk på din dator, om du inte har någon och din dator är väldigt gammal rekommenderar vi att du byter ut din vanliga hårddisk. ja, gör en säkerhetskopia innan du installerar SSD:n inuti.

När du har bytt ut din antediluvianska hårddisk mot en SSD kommer du att se en prestandaökning som kommer att öka din produktivitet och din PCs prestanda.

Relaterade artiklar

Back to top button