För skrivbordsläget Mate 10 Pro samarbetade Huawei med Phoenix OS-teamet (bild)

Note: We hope you enjoy reading this article: För skrivbordsläget Mate 10 Pro samarbetade Huawei med Phoenix OS-teamet (bild)

I början var det Ubuntu Touch with Convergence som lanserade idén, sedan var det Microsofts tur med Kontinuum på Windows 10 Mobile ta tillbaka den och förbättra den, äntligen har Samsung fulländat den och gjort den mer användbar på S8 och Note 8 med dockan DeX. Låt oss prata om skrivbordsläge tillgänglig från en smartphone. Nyligen var det alltså även Huaweis tur att prova sig fram på detta område, med sin senaste topp i sortimentet Mate 10 Pro.

Prisad i presentationsfasen, även för sin funktionsförmåga utan förmedling av ytterligare tillbehör – den medföljande USB Type C-kabeln räcker – vad Huawei aldrig har pratat om än är hur har insett denna nya modalitet. Kollegor från XDA-utvecklareanalyserar APK-koden för Enkel projektion (namnet på Huaweis skrivbordsläge), stötte de på flera referenser till Phoenix OS.

För de som inte känner till det är detta ett kinesiskt projekt dedikerat till utvecklingen av en Android-version tillägnad skrivbordsanvändningpå x86-maskiner.

Lämnade utan den historiska rivalen Remix OS var Phoenix OS-teamet därför inblandade av Huawei i förverkligandet av skrivbordsläget för Mate 10 Pro, utan att detta annonseras särskilt – på sin hemsida pratade dock Phoenix OS om det utan att nämna Huawei (som fortfarande nämns bland partnerföretagen), som du kan se på bilden ovan.

I nuläget är det inte klart vilken roll specifikt hade Phoenix OS-utvecklingsteamet, men det är utan tvekan en intressant samarbetesom Huawei i framtiden kan förklara mer i detalj, för att tillfredsställa nyfikenhet av användare och i synnerhet oberoende utvecklare som är intresserade av dessa hybridlägen.

Relaterade artiklar

Back to top button