För chefen för Android-säkerhet, “Google Pixels är lika säkra som iPhones”

Note: We hope you enjoy reading this article: För chefen för Android-säkerhet, “Google Pixels är lika säkra som iPhones”

Adrian Ludwigför dem som inte är bekanta med honom är han ansvarig för Android säkerhet. I en intervju som släpptes i går hävdade chefen att Google Pixel är robust, när det gäller hans färdigheter, och jämförde den med Apples iPhones.

Sedan flera år tillbaka har man fått tro att den “stängda” naturen av iOS gynnade dess säkerhet, men enligt Ludwig är Androids öppna natur (och följaktligen det faktum att olika tillverkare kan granska systemkoden – Ed) kommer att leda till att det, om några år, kommer att vara mycket säkrare operativ system Äpple.

Det verkliga problemet, och Ludwig har inga betänkligheter att erkänna det, är den tid det tar för olika tillverkare att distribuera månatliga säkerhetskorrigeringar till de olika enheterna: en lösning har ännu inte nåtts i detta avseende, men han försäkrar oss, det totala antalet potentiellt farliga enheter är mindre än 1 %.

Vi har en hel del arbete kvar att göra för att komma till en punkt där det faktiskt händer regelbundet i hela ekosystemet

Relaterade artiklar

Back to top button