Flimmer på bildskärmar, orsaker, problem och lösningar –

Vanligtvis och på ett väldigt märkligt sätt finns dessa problem mestadels i Windows, antingen 7 eller 10, men speciellt i det senare. Det faktum att vi har ett prickigt eller kontinuerligt flimmer är ett tecken på att något är fel på vår PC, och vi ska inte tro något annat, även om det händer en gång så ofta hos oss, eftersom det kan orsaka något värre.

Flimmer på bildskärmar, det spelar ingen roll om du är proffs eller spelare

Det första vi behöver göra är att förstå att detta problem uppstår bland proffs inom sektorn, såväl som spelare, tillfälliga människor eller till och med de som bara använder en PC för att arbeta vid rätt tidpunkt.

Symptomen är mycket tydliga: irriterande flimmer på skärmen som ofta omöjliggör varje uppgift. Logiskt sett kommer detta att vara desto värre, ju mer flimmer vi har och mindre, desto mindre inträffar det, och det verkliga problemet är att detta sker enligt en exponentiell regel. Upptäckta symtom, vad är orsakerna till att de uppstår?

Vi kommer att erbjuda en lista över de problem som orsakar detta, och samma lösning vid varje punkt, så att det är lättare att hitta en möjlig lösning. Och vi säger “kanske” för att vi kan säga att symptomen flimrar, men orsaken kan vara fel och därför är beslutet fel. Följande har i alla fall den största prognosen sett till antalet fel:

Med statisk tabell

Många användare möter det konstiga flimrande problemet även om de inte gör något med sin dator medan de står vid skrivbordet och inte rör sig. Därför blir det omöjligt att göra något från PC:n om flimmern på vår skärm är mycket hög.

I det här fallet kan lösningen vara en dålig installation av grafikkortsdrivrutinen, vare sig det är iGPU eller dedikerad. Det första vi behöver göra är att gå till enhetshanteraren, till skärmadaptersektionen och kontrollera om det finns några fel, problem relaterade till GPU / GRAFISK PROCESSOR.

Om allt är korrekt och det inte finns någon varningssymbol på dess ikoner eller register, skulle det idealiska alternativet vara att ladda DDU:n och ta bort drivrutinen vi har, det är inte förgäves att vi måste ladda en ny innan dess. Om vi ​​inte kan lösa problemet efter att ha installerat en ny drivrutin, fortsätt till nästa steg.

Uppdateringsfrekvens är nyckeln till framgång

Ett annat vanligt misstag är att vi av någon anledning ofta inte förstår NVIDIA-drivrutinen och att AMD inte ställer in bildskärmens uppdateringsfrekvens dåligt, vilket skapar sådant flimmer.

Lösningen på detta problem är så enkelt som att gå in i kontrollpanelen för varje drivrutin och se till att rätt uppdateringsfrekvens är inställd. Vanligtvis är standarden på marknaden 60 Hz, så under detta värde borde inte vara normalt, förutom för bildskärmar som är för gamla.

Kontrollera videokabeln

Ett annat problem (och detta är mycket vanligt) är ett anslutningsproblem eller en trasig HDMI- eller DisplayPort-kabel. Det spelar ingen roll vilken typ av kabel vi har, vare sig det är HDMI, DP eller VGA, det flimrande problemet i bildskärmar förstår inte gränssnittet.

Detta är vanligtvis lätt att upptäcka eftersom om skadan på kabeln är fysisk kan det vara så att genom att koppla in den till en GPU eller bildskärm och göra tvärtom kommer vi att vara i en position som är bekväm för dig. Lösningen i det här fallet är att byta kablar, förutsatt att GPU och bildskärmsanslutningar inte är skyldiga till problemet, vilket verkligen är sällsynt.

Kontrollera GPU:n

Det här är vad folk minst vill ha, men sanningen är att de idag har något att säga. När du installerar grafikprocessorn är det möjligt att den inte är korrekt installerad, att dess kontakter inte är rena eller bara kontakterna på kortet, att dammpartiklar är i kontakt mellan dem. Därför rekommenderas det att installera GPU:n med extrem försiktighet, deformera inte grafikkortet.

Lösningen i det här avsnittet är också enkel: stäng av datorn helt, stäng av strömmen med bakåtknappen på strömförsörjningen eller koppla bort den från strömförsörjningen, ta bort GPU:n, rengör kontakterna med isopropylalkohol eller ett suddgummi, blås i PCIe-kortplatsen. och till sist installera om med allt rent.

Flimmer på bildskärmar vid haverier?

Skimrande

Slutligen kan själva monitorn orsaka problem i sig. Skälen här är mer komplexa, men de kan variera från intern energi eller datainsamling till enkel anpassning.

Därför är tanken att dela upp den seriella monitorkonfigurationen i en separat meny och, om detta inte åtgärdas, leta efter eventuella fysiska skador. Det kan mycket väl vara så att anslutningarna av denna misslyckas på grund av smuts, på grund av dålig placering av kontakten, på grund av överström eller plötslig nollström, etc.

Om vi ​​inte hittar bucklor eller defekter kan vi ha en mycket dyr pappersvikt. Och det är så att flimmer på felaktiga bildskärmar också är ganska vanligt, speciellt om det blir många plötsliga strömavbrott när, av någon anledning, paneler med högre frekvens i slutändan lider av detta problem i större utsträckning.

I det här fallet bör vi helst se till att det är monitorn som kommer att misslyckas genom att följa de föregående stegen som beskrivits i den här artikeln tidigare, för om vi skickar den till en garanti eller RMA, och den inte misslyckas som sådan, kan den kostnad var inte smart för oss för bra pengar.

Relaterade artiklar

Back to top button