flikar – ta reda på vilka som tar upp mer RAM-utrymme –

När vi använder Chrome har vi naturligtvis fler och fler flikar öppna, vars utrymme kommer att skilja sig från innehållet vi ser på var och en av de öppna webbsidorna. Således kommer sidan där vi har en Google-sökmotor öppen inte att förbruka lika mycket som den andra där vi tittar på YouTube-videor, eftersom den senare kommer att ha mer RAM-förbrukning.

Eftersom vi förmodligen är oroliga för resursförbrukningen som Chrome orsakar oss, bör vi vara medvetna om att Googles webbläsare har sin egen uppgiftshanterare som gör att vi kan förbruka tillägg eller webbsidor så att vi kan krympa dem och förbättra teamets erfarenhet….

Chrome Task Manager berättar om RAM-förbrukning.

Google Chrome har sin egen Task Manager där vi kan se vilka typer av resurser som konsumeras mest av tilläggen, flikarna och tilläggen som vi använder i den, och som främst påverkar förbrukningen av RAM, CPU och nätverk. Vi kan använda all information du ger oss för att avgöra vilken flikar förbrukar mest RAM och därmed kunna bestämma vilken som ska stängas, vilket förbättrar datorns prestanda.

För att komma åt Chrome Task Manager måste vi öppna webbläsaren och sedan klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet och rullgardinsmenyn öppnas. Här klickar vi på alternativet “Fler verktyg”, så att en annan undermeny öppnas där vi måste klicka på alternativet “Task Manager”. Vi kan också komma åt den genom att trycka på tangentkombinationen SHIFT + ESC.

Acceder Administrator de tareas de Chrome

Detta öppnar automatiskt Aktivitetshanteraren, som är ansvarig för att visa alla pågående processer. Den visar oss också öppna flikar och installerade tillägg. På så sätt kan vi testa etiketternas hälsa och utesluta de som tar upp mest och utarmar resurserna. Överst ser vi avsnitten Uppgift, Minnesanvändning, CPU, Nätverk och Process ID.

Uppgiften är att hitta alla öppna processer

I avsnittet “Uppgifter” kommer vi att kunna se alla processer vi har öppnat. Om vi ​​tittar närmare så ser vi att både flikar som vi kör med visas med namnet på det besökta nätverket, samt olika tillägg som vi kör. Det är därför vi kan ta reda på en specifik flik som inte tar upp fler resurser i följande avsnitt.

RAM-användning för varje flik

Låt oss nu gå vidare till avsnittet Minnesanvändning. Här kommer det att visa oss mängden RAM som konsumeras av varje process. Så det blir ett bra sätt att se med varje flik eller tillägget vi öppnade i Chrome gör det random access minne vår utrustning.

Användning av minne av en pestana i Chrome

Klickar vi direkt på fliken kan vi organisera processer från den minst krävande processen till processen med det mesta av det upptagna RAM-utrymmet. Om vi ​​märker att vår dator har svårt att växla mellan program kan vi kontrollera vilka Chrome-flikar som förbrukar mer minne och stänga dem.

CPU-användning för varje öppen process

I CPU-sektionen kommer den att visa oss mängden energi som varje öppen process förbrukar, vilket presenteras i procent. Till exempel, om en process har ett värde i CPU-sektionen på 10, betyder det att den tar upp 20 % av den totala CPU:n. Därför är detta ett mycket användbart sätt att ta reda på vilka Chrome-flikar som förbrukar våra CPU-resurser. Om vi ​​märker att vår dator har svårt att ladda program, kommer att frigöra processer som konsumerar mycket CPU-resurser ger oss mer resurser att arbeta med.

Pestana de Chrome uso de la CPU

Rött visar oss data som används av varje pågående process.

Låt oss nu gå vidare till avsnittet “Nätverk”. Det här avsnittet visar hur mycket data varje process som är öppen i Chrome använder, till exempel flikar eller tillägg. Därför kan vi veta hur mycket utrymme varje flik tar i vår anslutning. Kanske kommer vi att upptäcka att värdena i nätverket är 0. Men om vi laddar en ny sida eller om vi har en flik som överför multimediainnehåll, kommer detta värde att visa laddningshastigheten för fliken. Om vi ​​till exempel har en YouTube- eller Spotify-uppspelningsflik i den anslutning som krävs kommer den att vara större än den redan laddade sidan.

Pestanas de Chrome uso de la Red

Efter att ha tittat på alla avsnitt kan vi kontrollera vilka flikar som tar upp mest utrymme i Chrome. I det ögonblick vi ser till att fliken tar för mycket plats kan vi stänga den direkt från aktivitetshanteraren. För att göra detta behöver vi bara markera det och klicka på knappen “Slutför uppgift”.

Hur man tar reda på de processer som förbrukar mest RAM med hjälp av aktivitetshanteraren

Windows har sin egen Task Manager som standard, som kommer att ansvara för att tillhandahålla mycket användbar information om vårt system. Inom dess funktioner kan vi se användningen av systemresurser av applikationer som vi har installerat och lanserat. För att starta det, skriv bara Aktivitetshanteraren i sökrutan på Startmenyn och markera det, eller använd kortkommandot CTRL + ALT + DEL.

Efter att ha öppnat på fliken “Processer” kan vi se alla applikationer öppna i systemet. Här kan vi hitta Google Chrome med ett nummer inom parentes som anger antalet element som den innehåller. Även om det inte indikerar vilka flikar som tar upp mest utrymme i det här fallet, kan vi se hur de använder CPU, GPU / GPU, nätverk och naturligtvis Bagge

Administrator de tareascesses y consumo

Om vi ​​klickar på avsnittet Detaljer kan vi se alla öppna Chrome-processer. I den ser vi Minne (aktiv personlig arbetsyta) som konsumerar var och en av dessa processer. Som vi noterade berättar den inte vilken flik som tar mer plats, men vi kan få en uppfattning om all förbrukning som pågår. Om vi ​​ser att den konsumerar för mycket och vi vill stänga den kan vi göra det genom att välja den och klicka på knappen Avsluta uppgift.

Administrador de tareas detaljer y memoria

Relaterade artiklar

Back to top button