Fjärde macOS Monterey beta ger Live Text till Intel-baserade Mac-datorer

Den fjärde betaversionen av macOS Montere ger den nya Live Text-funktionen till Intel-baserade Mac-datorer, vilket tyder på att det tidigare M1-kravet inte längre kommer att gälla.

Apples Live Text-funktion låter Mac-, iPhone- eller iPad-användare välja text i foton och bilder. På macOS har Apple dock tidigare sagt att funktionen skulle kräva ett M1-chip.

Det verkar inte längre vara fallet i macOS Monterey beta 4. Live Text fungerar nu på Intel Macs i den senaste betaversionen, som först upptäcktes av Rene Ritchie.

Ritchie säger att funktionen troligen inkluderades för Intel Macs på grund av efterfrågan. Även om systembegränsningar kan ha förhindrat det på en Intel Mac, gjordes det lättare att inkludera det av det faktum att det inte behövde vara närvarande i en livekameravy som på en iPhone eller iPad.

Med Live Text kommer Mac-användare att kunna välja text i bilder. Det kan tillåta dem att enkelt söka efter en adress eller ringa ett telefonnummer, eller kopiera och klistra in texten i ett dokument eller webbläsare.

Naturligtvis finns det alltid möjligheten att Live Text kan tas bort innan den offentliga utgåvan av macOS Monterey. I skrivande stund står det fortfarande på Apples hemsida att funktionen kräver en Mac med ett M1-chip.

Relaterade artiklar

Back to top button