fixa det här problemet på Windows –

Hur man fixar när DNS-servern inte svarar på Windows

Observera att alla enheter när Internet anslutning ska skicka en DNS-förfrågan till servern. Detta gör att begäran kan omdirigeras till rätt webbplats. Därför är det viktigt att alltid ha bra DNS-servrar. Om du använder den dåliga är den långsam, det kommer att orsaka en fördröjning vid inläsningen av den här sidan.

Problemet kan dock vara större och inte bara att servern går långsamt. Det kunde ha hänt så DNS-servern svarar inte på Windows … Detta innebär direkt att vi inte kommer att kunna ladda webbsidan. Vi kan ha internet, men utan tillgång till webbsidor.

Om vi ​​står inför detta problem har vi flera lösningar som vi kan ta hänsyn till. Vi kommer att visa dig vilka grundläggande steg vi kan ta för att navigera normalt.

Starta om din router och ditt system

Det första grundläggande steget som vi kan ta hänsyn till är starta om routern och systemet … Således kan vi i många fall lösa fel av denna typ som hindrar oss från att ansluta till nätverket eller inte kan öppna sidor korrekt. Därför är det första vi kommer att göra att starta om datorn.

Om problemet kvarstår är nästa sak vi gör (eller vi kan göra båda samtidigt) att starta om routern. Nu måste du få det rätt. Det räcker inte att stänga av och slå på apparaten igen. Helst håll den avstängd i minst 30 sekunder och slå sedan på den.

Glöm Wi-Fi och anslut igen

Vi kan också prova glöm wifi … Detta steg är också enkelt. För att göra detta behöver du bara gå till Windows aktivitetsfält, klicka på Wi-Fi-ikonen, välj vårt nätverk och låt oss glömma.

Vi återkopplar senare. Vi kommer att ange lösenordet igen och kontrollera om detta löser problemet med att DNS-servern inte svarar på Windows.

Prova en annan webbläsare

Kan vi fortfarande inte öppna webbsidor? Det är möjligt att felet uppstod pga webbläsare vi använder. Kanske fungerar inte ett tillägg korrekt, något vi har konfigurerat felaktigt, eller till och med någon skadlig programvara som påverkar.

I det här fallet kommer vi att prova vilken annan webbläsare som helst. Till exempel, om vi använder Google Chrome, som är den vanligaste, gå till att testa Mozilla Firefox och se om sidorna öppnas normalt på detta sätt.

Inaktivera VPN

En annan fråga att tänka på: VPN-verktyg … De är mycket användbara och används allt mer, men ibland kan de störa anslutningen. Om vi ​​ser att DNS-servern inte svarar måste vi ta hänsyn till om vi har en VPN installerad.

Det vi bara gör är att tillfälligt inaktivera VPN eller ansluta till en annan server. Detta kommer att kontrollera om problemet är löst och om webbplatserna öppnar normalt.

Se om något säkerhetsprogram blockerar anslutningen

Det kan vara att vissa säkerhetsprogram stör. Detta är särskilt vanligt med brandväggar. De kan påverka anslutningen och orsaka problem som gör att den inte fungerar korrekt.

Detta kan ibland bero på en felaktig konfiguration vi gjorde. Genom att helt enkelt ändra vissa parametrar kan vi åtgärda det här problemet. Som en sista utväg kan vi pausa det här säkerhetsprogrammet ett ögonblick och se om samma sak upprepas eller inte.

Prova en annan enhet för att utesluta problem

Om allt detta som vi pratade om inte skulle fungera kan vi försöka ansluta till en annan enhet … På så sätt kan vi eliminera problem med internetleverantören. Om vi ​​kan navigera normalt på en annan dator utesluter vi att detta är ett fel.

Kort sagt, genom att följa dessa steg som vi nämnde, kan vi fixa problemet där DNS-servern inte svarar i Windows 10. Som vi har sett är dessa enkla steg som kan hjälpa oss att undvika detta fel.

Relaterade artiklar

Back to top button