Firefox-tillägg för att förbättra sekretess online –

Vi kallar dem på grund av deras speciella betydelse, eftersom de är de vanligaste. webbläsare För närvarande. Låt oss inte glömma att det är dessa mjukvarulösningar som verkligen fungerar som en kanal för åtkomst till Internet. Men här hittar vi inte bara en nästan obegränsad mängd innehåll, utan ligger och väntar på många faror. Vi kan hitta dem i form av alla typer av skadlig kod och skadlig kod, även om vi alltid har flera sätt att skydda oss.

Något liknande händer med den integritet vi så passionerat vill skydda på vår datorhårdvara. Det är därför vi kan bekräfta att vi i dessa ögonblick också kan använda vissa lösningar för att undvika att ta emot risker … Det säger sig självt att allt som rör både säkerhet och integritetspolicy. kan till stor del skyddas med ett bra antivirus. Huruvida Defender för Windows som ingår i Windows 10 eller något annat, i de flesta fall kan det vara ett bra säkerhetssystem.

Men det är inte allt vi kan göra, för beroende på vilken typ av användning eller vilket program vi arbetar med kan vi använda mer specifikt lösningar … Ett exempel skulle vara när vi vill fokusera på samma linjer.

Firefoxs inbyggda sekretessfunktioner

Först och främst måste vi veta att Firefox har sina egna sekretessfunktioner, hur skulle det kunna vara annorlunda. De försöker skydda användarna från eventuella externa attacker. Firefox är ett erbjudande som just syftar till att skydda sina kunders integritet, så det ger dem ett antal integrerade funktioner. Först, för att komma åt det, behöver vi bara skriva om: inställningar i adressfältet #privacy; här finner vi flera väldifferentierade avsnitt.

Dels har vi ett antispårsystem där vi kan välja vilken spårningsnivå vi vill använda. Beroende på varje fall kan vi alltså välja mellan Standard, Strikt eller Custom. När vi blir mer restriktiva undviker vi genomsökning av webbplatser, men vissa av dem kommer inte att fungera som förväntat. Å andra sidan hittar vi ett avsnitt “Cookies och lösenord” som syftar på fullständig kontroll över detta innehåll. Härifrån kan vi acceptera mottagandet av cookies, radera dem automatiskt eller hantera dem genom webbplatser

Lösenord är också viktiga här, eftersom de ger oss personlig tillgång till våra onlineplattformar och personuppgifter. Som standard sparar webbläsaren dem, men det är något vi kan anpassa. Således kan vi aktivera eller inaktivera deras lagring i programmet, använda autokomplettering eller skydda allt med hjälp av en lärare. En annan mycket intressant funktion är mjukvara och innehåll. skydd ett system som ansvarar för att förhindra att vilseledande innehåll når vårt team.

Den gör detta genom att blockera detta skadliga innehåll, vilket Firefox själv gör automatiskt. Undvik samtidigt farliga nedladdningar som kan äventyra Enhet.

Firefox sekretessförbättringar

För att ge dig en idé länkar vi till en av de mest använda webbläsarna som vi nämnde. Så nu ska vi förklara hur man använder Mozilla Firefox på bästa möjliga sätt. För att uppnå allt detta kommer vi att använda en serie förlängningar för Firefox för att hjälpa oss att förbättra den integritet vi hanterar här.

Som många av er säkert redan vet är dessa tillägg faktiskt en serie små tillägg som är installerade i program att surfa på Internet och detta ökar dess funktionalitet. Det finns en mängd olika typer, inklusive de som fokuserar på sekretessen för webbsurfning, vilket är fallet idag.

DuckDuckGo Privacy Essentials

Först och främst, låt oss prata om användbara En Firefox-tillägg som lägger till den populära sökmotorn DuckDuckGo till programmet. Det är här vi hittar de grundläggande delarna av integritet så att vi kan ha mest kontroll över vår personliga information när vi söker och surfar på Internet. Vad vi gör åt det är att kringgå annonsspårningsnätverk genom att öka kryptering skydd , eller gör en säker sökning.

Detta är vad utvecklaren av detta tillägg måste ge oss om vi väljer ditt projekt.

Utvecklare: DuckDuckGo

Spökeri

Å andra sidan, om vi ändrar den tredje, hittar vi en mening av denna typ som kallas Ghostery. Vad vi faktiskt får är en spårningsblockerare för de webbplatser vi besöker. De används ofta, med uppsåt eller inte, för att styra var vi navigerar och vilka webbplatser vi besöker. Så nu kommer vi att ha möjlighet att veta och kontrollera vem som samlar in dessa personlig information medan du tittar.

Så vi har förbättrat spårningsskyddet verktyg som anonymiserar också vår data för att ytterligare skydda integriteten. Samtidigt förkortar förlängningen laddningstiderna webbsida

Utvecklare: Ghostery

Spåra inte Plus

Därefter ska vi prata om ett förslag som också förbättrar allt som rör säkerhet och integritet i Firefox. Således ger den oss ett integrerat säkerhetssystem för onlineköp, samtidigt som det introducerar funktionalitet för att skydda våra åtkomstlösenord. Samtidigt blockerar den onlinespårning av hundratals internetföretag utöver spårning sociala nätverk som Facebook

Utvecklare: Abine, Inc., ett sekretessföretag på Internet.

Decentraleyes

Däremot ska vi nu tala om ett annat alternativ, som i vid mening ansvarar för att skydda oss från Internetspårning … På så sätt förhindrar du störningar från nätverk som Google-värdbibliotek och undviker dataläckage till tredje part. Samtidigt uppnår vi, som du förstår, större integritet i Mozilla-programmet, och det kräver ingen konfiguration från användarens sida.

Utvecklare: Thomas Rientjes

ExpressVPN

Något som blir allt vanligare när det gäller att skydda vår surfning online är användningen av VPN … Tja, det är fallet med ExpressVPN. Det är en förlängning som ger oss ett virtuellt privat nätverk med vilket vi kan dölja vår plats och komma åt innehåll utan geografiska begränsningar. Vi gör allt detta med ett klick, vilket gör plugin startar automatiskt.

Utvecklare: ExpressVPN

Umatrix

I det här fallet hittar vi en kraftfull, justerbar och anpassningsbar brandvägg som också integrerar flera verktyg för att förbättra vår integritet. Allt detta kommer att ge oss mer kontroll över Firefox och kommer att tillåta oss att bestämma vilka anslutningar som upprättas från fall till fall. På samma sätt kan vi specificera vilka typer av data som laddas och vilka koder som exekveras. Som förväntat kan vi också blockera alla de anslutningar och innehåll som vi inte vill använda i webbläsare

Utvecklare: Raymond Hill

Sekretessinställningar

Som du lätt förstår, i alla webbläsare, inklusive Firefox, är olika sekretessfunktioner dolda eller inte lika synliga som andra. Därför är det bästa vi kan göra för att underlätta dessa typer av konfigurationer att använda denna tillägg. Därmed kommer vi att ha möjlighet att ta emot allt integritetspolicy. och säkerhet inställningar på en sida.

Detta är den som presenteras av sekretessinställningarna och varje parameter har en beskrivning och kan ändras från själva tillägget.

Utvecklare: Jeremy Shomery

PrivacyWall

Ett annat element som vi kan använda i den här kommentaren är PrivacyWall för Firefox. Faktum är att vi hittar här Söksystem som vi använder i själva webbläsaren och som ansvarar för att skydda vår integritet. För att göra detta behöver vi bara ställa in det som standard i programvaran efter installation av tillägget, för att undvika spårning och andra liknande åtgärder från tredje part.

Utvecklare: privacywall

Relaterade artiklar

Back to top button