Firefox-tillägg för att aktivera musgester –

easyGestures N är ett gratis Firefox-tillägg som det ger oss genom intuitiv och lätt att lära sig gester v navigera på internet via en anpassningsbar radiell meny. Detta tillägg är baserat på version 4.3.2 av tillägget easyGestures, skapat av Ons Besbes, som höll det aktivt fram till Firefox 4. Det har ett liknande gränssnitt, även om funktionaliteten är väldigt annorlunda i den nya versionen.

easyGestures N, flytta lätt med gester

För att börja öppna allt vi kan göra med detta Firefox-tillägg är det första vi måste göra installera den i vår webbläsare. För att göra detta, klicka på den här länken för att komma till Mozilla-tilläggssidan och klicka på knappen Lägg till i Firefox. En affisch kommer då att dyka upp som informerar oss om att vi behöver lägga till detta tillägg ge dig tillåtelse för att komma åt dina data på alla webbplatser, webbläsarflikar och webbläsaraktivitet medan du surfar. Klicka på knappen “lägg till”.

När den är installerad måste vi trycka på knappen mellersta musknappen för att öppna det radiella gränssnittet för easyGestures N. Vi måste hålla muspekaren över dess olika alternativ och vänsterklicka för att utföra olika åtgärder. Det första alternativet vi hittar, med början från höger, är Upp, som när vi klickar på det tar oss till toppen av sidan. Vi hittar sedan knappar för nästa och föregående flik, samt en reload-knapp för att uppdatera sidan. Senare hittar vi en knapp för att stänga en flik, föregående sida, ny flik och ytterligare meny.

För att komma åt detta extra meny, dra bara musen uppåt och fler alternativ visas: kopiera sidans adress, ladda sidan i en ny flik, fästa eller lossa en flik och öppna ett nytt privat fönster. Vi hittar också annan meny som vi kommer åt genom att klicka på höger knapp och vi hittar funktioner som: ladda en sida i ett nytt fönster, markera en sida som favorit och gå till nästa sida.

Ändra standardnycklarna i inställningar/aktivering

När vi installerar ett tillägg dyker det upp en ny flik där de visar oss tips för att använda det varje gång vi startar Firefox. Därifrån kan vi också ändra och anpassa dess olika funktioner via menyn Inställningar / Aktivering.

Behörigheter

Det här tillägget använder ytterligare behörigheter för att kunna aktivera fler funktioner, såsom: komma åt din data för alla webbplatser, läsa och ändra bokmärken, läsa och ändra webbläsarinställningar, hämta data från urklipp, etc. Härifrån kan vi ge behörigheter att utföra den funktion som intresserar oss mest.

Aktivering

På den här fliken kan vi anpassa musknappen och standardtangenten som öppnar den radiella menyn (vänster, höger, mittknapp, extraknappar) eller kombinera det med att trycka på Shift- eller Ctrl-tangenten. Vi kan också välja en knapp för att visa en alternativ meny, förhindra att den radiella menyn öppnas och aktivera snabbmenyn. Det är viktigt att veta att vi inte kan använda samma tangent eller knapp för olika operationer, eftersom detta kan störa arbetet. Om vi ​​gör ett misstag och vill ge nyckeln en funktion när den redan har tilldelats en annan, visas en skylt som varnar för att nyckeln redan är i bruk.

Utseende

Vi kan också anpassa utseendet på vår roulette lite, med möjlighet att välja mellan ett klassiskt eller mörkt tema, eller en menytyp som visar 8 eller 10 åtgärder. När det gäller renderingen tillåter det oss att använda små ikoner och justera opaciteten för den runda menyn.

Beteende

På den här fliken kan vi välja om vi vill aktivera popup-beskrivningarna för varje roulettefunktion, samt den tid det tar att aktivera dem. Vi kan också välja hur vi vill flytta den radiella menyn när vi trycker på Shift-tangenten eller när vi når kanten av menyn. Dessutom tillåter det oss att aktivera eller avaktivera öppningen av länkar genom att klicka på mitten av den runda menyn.

Menysektionen är en annan viktig punkt i konfigurationen av easyGestures N. Härifrån kan vi anpassa varje element i denna tillägg, eftersom vi kan välja från ett stort antal genvägar för att anpassa menyn efter vår smak. Det kan också fungera som ett snabbval för att ladda våra favoritwebbplatser. Den är idealisk för att anpassa alla huvudmenyfunktioner, extra och kontextuella, med de alternativ som intresserar oss mest.

Anpassningar

I inställningssektionen kan vi välja de åtgärder som kommer att utföras på menyraden. Vi kan anpassa om vi vill ladda adresserna i en ny flik, i samma flik eller i ett nytt fönster. Vi kan också välja vilka åtgärder som ska utföras när skriptet eller andra åtgärder körs, som att ställa in åtgärden Öppna länk eller ställa in åtgärden Dagliga läsningar.

EasyGestures N alternativ

Om vi ​​vill navigera bekvämt och snabbt med musgester hittar vi andra Firefox-tillägg som ett alternativ till easyGestures N:

Gestufers

Detta Firefox-tillägg låter oss utföra musgester för att få kortkommandon när vi surfar på webben. Det kommer att räcka att bara flytta musen på ett visst sätt för att kunna utföra åtgärder och kommandon. Den har över 70 fördefinierade kommandon och stöder anpassade skript. Vi kan installera det härifrån.

Foxy gester

Detta tillägg för Firefox låter oss surfa på Internet med ett brett utbud av musgester. Det inkluderar anpassade gester, skriptkommandon som kan tillhandahållas av användaren och stöd för diagonala gester. Vi kan installera detta plugin från denna länk.